Moderaat Carl Bildt, kes oli Estonia uppumise ajal Rootsi peaminister, keeldus täna ajakirjanikele kommentaare värske avastuse osas jagamast, jäädes tabamatuks ka Delfile.

Veidi üle nädala pärast toonast laevakatastroofi Rootsi peaministriks saanud sotsiaaldemokraat Ingvar Carlsson keeldus samuti küsimustele vastamast, viidates erakonna pressiteenistuse vahendusel asjaolule, et ta figureerib viimasel ajal meedias "üha vähem ja vähem".

Toonase valitsuse kommunikatsiooniminister Ines Uusman, kes seati 1994. aastal Estonia katastroofiga tegelemise eest otseselt vastutama ja otsustas ka vraki betooniga katmise üle (mida siiski hukkunute omaste laialdase vastuseisu tõttu ei tehtud, kuigi vastumeelselt, nagu Uusman ise toona ütles -toim), pole oma telefonile vastanud juba mitu päeva.

Arenguminister Mona Sahlin, kes tegeles Estonia hukku ja seda teemat puudutavate küsimustega hilisematel aastatel, sh 2004. aastal, kui endine tollitöötaja Lennart Henriksson paljastas, et parvlaeval veeti laevahuku eel salajast sõjatehnikat, keeldus samuti täna leidu kommentaarimast. Ka toonast sotsiaaldemokraadist valitsusjuhti Göran Perssoni pole õnnestunud meedial tabada.

Tänane Rootsi valitsus eesotsas sotsiaaldemokraadist peaminister Stefan Löfveniga ei ole peale hommikust pressiteadet täiendavaid kommentaare jaganud ning jättis ka Aftonbladeti küsimustele vastamata.