Armeenia kaitseministeeriumi esindaja Artsrun Ovannisjan ütles eile, et Aserbaidžaani relvajõud on langenutena kaotanud umbes 200 sõjaväelast, vahendab Interfax.

Ovannisjani sõnul on hävitatud 30 ühikut vastase soomustehnikat ja 20 drooni.

Ligi sajast haavatud Armeenia sõdurist 90 seisund on Ovannisjani sõnul normaalne, ülejäänud on viidud sõjaväehaiglasse Jerevani.

Varem tunnistas Armeenia 16 sõjaväelase hukkumist Mägi-Karabahhis.

Aserbaidžaani poole kaotustest teatas ka tunnustamata Mägi-Karabahhi vabariigi kaitseministeerium: „Täpsustatud andmetel (...) on hävitatud neli helikopterit, 27 drooni, sealhulgas löögidroonid, 33 tanki ja jalaväe lahingumasinat, kaks insenerisoomukit.”

Aserbaidžaani kaitseministeerium teatas aga, et Armeenia kaotas eile langenutena üle 550 sõduri.

„Saadud luureandmete järgi kandsid Armeenia relvajõud lahingute käigus pühapäeval tõsiseid kaotusi. Täpsemalt hävitas Aserbaidžaani armee 22 tanki ja muud rasket soomustehnikat, 15 ühikut õhutõrjekomplekse OSA, 18 drooni, 8 suurtükiväeseadeldist ja 3 laskemoonaladu. Lisaks sellele hävitati üle 550 sõjaväelase,” teatas Aserbaidžaani kaitseministeerium.

Aserbaidžaan teatas, et võttis tulekontrolli alla Vardenisi-Agdara maantee, mis ühendab Mägi-Karabahhi Armeeniaga, millega väidetavalt katkestati sõjaliste veoste transport Armeeniast Mägi-Karabahhi. Armeenia kaitseministeerium lükkas selle väite ümber.

Enne seda teatas Aserbaidžaan ka mõnede asulate oma kontrolli alla võtmisest ja Armeenia garnisoni väljatõrjumisest Agder Mardakertist ning neile tehtud ettepanekust relvad maha panna. Mägi-Karabahhi pealinnas Stepanakertis eitati seda.

Aserbaidžaani häkkerite meeskond Karabakh Hacking Team teatas 90 Armeenia veebilehele sissetungimisest. Neile pandi üles Aserbaidžaani presidendi İlham Əliyevi foto ja sõnad.

Armeenia süüdistas Aserbaidžaani palgasõdurite kasutamises lahingutes ja Türgit sekkumises.

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan teatas varem vestluses Aserbaidžaani riigipea Əliyeviga valmisolekust Aserbaidžaani abistada. Armeenia peaminister Nikol Pašinjan kutsus rahvusvahelist kogukonda mitte lubama Türgi sekkumist konflikti.

Armeenia algatusel toimus eile ka Pašinjani telefonivestlus Venemaa presidendi Vladimir Putiniga. Vene pool rõhutas Kremli teatel vajadust mitte lubada vastasseisu eskaleerumist ja teatas, et sõjategevus tuleb lõpetada.