Terroriaktina käsitletud noarünnaku toime pannud mees peeti kinni sündmuspaigast 500 meetri kaugusel, Pariisi ooperimaja treppidel, vahendab Reuters.

Prantsuse siseminister Gerald Darmanin ütles ajakirjanikele, et peamine kahtlusalune, kelle riietel olid kinnipidamise ajal verepritsmed, on pärit Pakistanist. Ta saabus Prantsusmaale kolme aasta eest alaealisena ning ilma vanemateta.

"Oleme endiselt sõjas islamistliku terrorismiga," säutsus siseminister Darmanin oma Twitteri kontol.

Võimud suurendasid kohalolekut kõikides paikades, kus islamistid on varem rünnakuid toime pannud, sh sünagoogide juures, kus linna juudikogukond tähistab sel nädalavahetusel judaismi tähtsaimat püha Yom Kippurit.

Terrorirünnaku sündmuspaiga lähedal elava arsti Nathan Messas sõnul meenutas juhtunu Charlie Hebdo toimetuse tulistamist. "Taas viha, põhjendamatu viha. Ma olin siin viis aastat tagasi. Viis aastat hiljem oleme jälle siin. Ma ei tea, millal see lõpeb," ütles ta Reutersile.

Ohvrid toimetati haiglasse ning ametnike sõnul jäävad nad ellu.

Juhtunu leidis aset pelgalt päevi pärast seda, kui algas kohtuprotsess 2015. aastal toimunud Charlie Hebdo rünnaku toimepanijate ja kaasosaliste üle. Toona hukkus 12 inimest.

Tuntud satiiriajakiri Charlie Hebdo märkis tänavu kohtuprotsessi algust, avaldades uuesti prohvet Muhamedi kujutanud karikatuurid, mis olid 2015. aasta rünnaku ajendiks.

Võimude teatel on reedese rünnaku peamine kahtlusalune 18-aastane mees.

Ta ei olnud politsei ega eriteenistuste jälgimise all, kuigi peeti kuu aja eest kinni külmrelvaga (kruvikeeraja) tänaval ringikäimise eest. Toona sai ta selle eest hoiatuse, ütles siseminister.

Veel üks, Alžeeria päritolu mees peeti kahtlustatavana kinni vahetult pärast rünnakut ning võimud üritavad selgeks teha, milline on tema seos pussitajaga.

Õhtul jätkunud politseireidide käigus Pariisi eeslinnas võeti kinni veel viis inimest (kokku seitse), keda on prokuratuuri teatel alust kahtlustada rünnakule kaasaaitamises.