Leedus kasvas koroonaviirusse nakatunute arv viimase ööpäevaga 80 võrra 3744-ni, teatas sealne terviseamet täna hommikul.

Tervishoiutöötajate sõnul nakatus 65 inimest kokkupuutel juba teadaoleva nakatunuga, samal ajal kui 14 juhtumi puhul ei ole nakkusallikas veel teada. Vähemalt üks inimene saabus haigena välisriigist: Ukrainast. Aktiivsetest nakkuskolletest suurim on hetkel seotud Radviliškisi haiglaga, kus on tänaseks tuvastatud juba 57 juhtumit, millest suurem osa töötajate seas.

Alles eile teatas Leedu suurimast ühepäevasest kasvust nakatunute arvus alates pandeemia algusest, kui juurde tuli 99 uut koroonaviirusse nakatunut.

Leedu peaminister Saulius Skvernelis tunnistas, et olukord Leedus läheb üha keerulisemaks. "Tõesti palju, liiga palju," kommenteeris ta laupäeval. "Ma tahan siiski kõiki rahustada ja meelde tuletada, et oleme valmis ja teame, mida teha," kirjutas peaminister oma Facebooki kontol.

Oma elu on COVID-19 tagajärjel Leedus jätnud tänaseks 87 inimest. Veel 17 nakatunut on surnud seoses kaasnevate haigustega.

Soomes tuli juurde 58 juhtumit

Soomes tuvastati viimase 24 tunni jooksul 58 uut koroonaviirusse nakatunut, millega haigusjuhtumite koguarv kasvas 8980-ni. Haiglaravil on Soomes koroonaviirusega seoses 13 inimest, kellest kolm on intensiivravil.

Viiruse tagajärjel on oma elu jätnud 339 inimest, teatas Soome terviseamet.

Lätis lisandus 10 uut nakatunut

Lätis analüüsiti viimase ööpäeva jooksul 1933 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 10 osutusid positiivseks.

Vähemalt kolm inimest naasid haigusega välismaalt (Ukrainast), veel viis inimest said selle oma lähikondselt ning kahe puhul pole nakkusallikas teada, teatas Läti nakkushaiguste ennetamise ja kontrolli keskus.

Kokku on COVID-19 Lätis diagnoositud 1525 inimesel, kellest 36 on jätnud oma elu. Haiglaravi vajab Lätis 12 COVID-19 patsienti (neli rohkem kui päev varem), kellest ükski ei ole intensiivravil.