Gripi põhjustatud madala ülesuremuse ja Covid-19 ülesuremuse vahel on tugev seos, rääkis Tegnell ajalehele Dagens Nyheter, vahendab Yle Uutiset.

Tegnelli sõnul surid paljud nõrgad ja haiged inimesed, kes oleksid olnud esimesed hooajalise gripi ohvrid, nüüd alles kevadel koroonaviiruse tagajärjel.

„Kui paljud surevad talvel grippi, sureb vähem järgmisel suvel kuumalaine ajal. Seekord oli see Covid-19, mis põhjustas paljude surma,” selgitas Tegnell.

Tegnelli sõnul näitavad Euroopa Haiguste Ennetamise ja Kontrolli Keskuse andmed, et hooajaline gripp tabas näiteks Norrat ja Soomet tugevamalt kui Rootsit, mis arvatavasti seletab erinevusi Covid-19-sse suremuses riikide vahel.

Koroonaepideemiale eelnenud gripihooaeg oli suhteliselt kerge ka teistes sünge koroonastatistikaga riikides nagu Suurbritannias, Belgias ja Hollandis, rääkis Tegnell.

Rootsis oli eilseks Covid-19-sse surnud 5860, Soomes 339 ja Norras 265 inimest.

Dagens Nyheteri teatel peab jutt varasemast kergemast gripihooajast paika. Eelmisel gripihooajal registreeriti Rootsis 8000 haigestumist, aasta enne seda 14 000 haigestumist ja hooajal 2017-2018 umbes 20 000 gripijuhtumit.