Ministeeriumi dokument teeb teatavaks USA sisejulgeolekuministri otsuse lõpetada saabumispiirangud, mis kehtivad teatud lendudele, millel on isikuid, kes on hiljuti viibinud Hiinas (välja arvatud Hongkong ja Macau), Iraanis, Schengeni ala riikides, Ühendkuningriigis (välja arvatud ülemereterritooriumid väljaspool Euroopat), Iirimaal või Brasiilias. Piirangute järgi suunati sellised lennud 15 kindlaks määratud USA lennuväljale, kus USA valitsusel olid koondatud tervishoiuressursid laiendatud sisenemiskontrolli läbiviimiseks. Muud tervisekaitsemeetmed jäävad kehtima.

Dokumendi järgi lubab nende piirangute kaotamine tervishoiuressursse efektiivsemalt ümber prioriseerida muudesse haiguse kontrolli ja ennetamise valdkondadesse ning stimuleerida lennuliiklust.

USA Haiguste Kontrolli ja Ennetamise Keskused (CDC) teatasid varem, et reisijate kontrollimine haigussümptomite osas ei ole eriti abiks, sest nii paljudel inimestel ei ole sümptomeid.

„Viiruse ülekandumine võib toimuda reisijatelt, kellel ei ole sümptomeid või kellel ei ole nakatumissümptomid veel arenenud. Seetõttu muudab CDC oma strateegiat ja prioriseerib muid tervishoiumeetmeid, et vähendada reisimisega seotud haiguse ülekandumist,” teatas CDC.

Ressursid suunatakse selle asemel näiteks reisijate väljumiseelsele, lennuaegsele ja saabumisjärgsele tervishoiualasele teavitustegevusele, haigusele reageerimisele lennujaamades ja vabatahtlikule informatsioonikogumisele kontaktide kohta elektrooniliste vahenditega, teatas CDC.

Üks võimalus võib olla ka testimine ning reisijatele meelde tuletamine, et nad jälgiksid sümptomeid ja jääksid võimalusel 14 päevaks eneseisolatsiooni.