„Esimene lendas läbirääkimistele,” teatas täna Lukašenka pressiteenistusele lähedane Telegrami kanal Pul Pervogo, vahendab Interfax.

Lukašenka ja Putin kohtuvad täna Sotšis. Mingit dokumentide allkirjastamist ega ühist pressikonverentsi plaanis ei ole, teatas Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov varem.

Venemaa presidendi pressiteenistuse teatel on kohtumisel kavas arutada „Venemaa-Valgevene strateegilise partnerluse ja liitlassuhete edasise arengu võtmeküsimusi”.

Vene poole teatel pööratakse erilist tähelepanu suurte ühisprojektide realiseerimisele kaubandus- ja majandus-, energeetika- ning kultuuri- ja humanitaarvaldkondades ning integratsiooniprotsesside edasiliikumise perspektiividele liitriigi raames.

Peskovi sõnul on iga kord päevakorras kaubandus- ja majanduskoostöö, võlgnevuste ja energiaressursside, nafta, naftaproduktide ja gaasi tarnete ning Euraasia Majandusliidu, SRÜ ja liitriigi raames integratsiooni küsimused, kui kaks presidenti omavahel kohtuvad.

Lukašenka ise ütles varem, et loodab kohtumisel Putiniga panna „rasvase punkti” kahe riigi peaministrite kokkulepetele, et edasi liikuda.

Valgevene riikliku uudisteagentuuri BelTA teatel arutatakse rahvusvahelisi probleeme ja olukorda Valgevenes ning ühist reageerimist väljakutsetele.