Kuudi talu õuel kinnipeetud kaksikutest üks lasti peagi vabaks, Theo Varblasele esitas Lõuna ringkonnaprokuratuur aga süüdistuse tapmises ja tulirelva ebaseaduslikus käitlemises.

Homme toimub Theo Varblase süüdistuse osas alles eelistung, kus pannakse paika asja edasi arutamise aja planeerimiseks ja muude korralduslike küsimuste lahendamiseks, samuti aga esitatud tsiviilhagi ning poolte võimalike taotluste osas seisukoha võtmiseks.

Seni on teada, et ohver ja toona kinnipeetud kaksikud olid omavahel tuttavad ja võtsid koos napsu. Üks hetk mindi aga tõenäoliselt tülli ja käiku läks jahipüss.

Teade võimalikust tulistamisest laekuski politseile õhtupoolikul kell 18.11. Esialgse napi info põhjal käivitati politseioperatsioon, millesse kaasati lähedal asunud patrullekipaažid, kiirreageerijad ning ka politsei eriüksus K-Komando. Kuna ei olnud teada, mis olukord eramajas ees ootab, sulgesid politseinikud kõik majakompleksi ümbritsevad teed ja ligipääsud vältimaks ohtu teistele inimestele.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Argo Turba kirjeldas tookord, et sündmuskohale lähenedes leidsid politseinikud maja hoovist kuulihaava saanud 59-aastase mehe, kes kahjuks suri raske vigastuse tagajärjel sündmuskohal. Politsei pidas kohapeal kahtlustavana kinni kaks 53-aastast meest, kellel mõlemal esinesid alkoholi tarvitamise tunnused.

Üleüldine narratiiv toimunu suhtes kõikus veel päev pärast sündmust seinast-seina - kellelgi polnude toimunust täpsemat aimu ning infot jagades toetutakse külas ringlevatele teabekildudele. Uudishimu on toonud üleöö kurikuulsaks saanud kinnistu ümbrusesse seetõttu vihjeid otsima ka inimesi, kes elavad kõigest kilomeetri raadiuses, kirjutas Delfi päev hiljem.