Opositsiooni üleskutsel toimuv Ühtsuse marss pidi alguse saama täna kell 14 Iseseisvuse väljakul, kuid juba hommikul asusid märulipolitseinikud kesklinna viivaid teid blokeerima, takistades protestijate seal kogunemise, vahendab Meduza.


Teadete kohaselt on linna toodud täiendav relvajõudude rasketehnika ning väiksemates gruppides liikuvaid ja mujal linnas kogunevaid inimesi on hakatud eriteenistuste poolt kinni pidama.

Hoolimata sellest on aga taas tänavatele kogunenud kümned tuhanded meeleavaldajad, protestimaks valimistulemuste vastu, mis andsid võidu kauaaegsele presidendile Aljaksandr Lukašenkale ja mida peetakse võltsituks.

Internetiühendus on Tut.by teatel Minskis pea täielikult välja lülitatud ning ka pealinna ühistransport, sh metroo ei liigu.

Teateid meeleavaldajate laialiajamisest ja kinnipidamisest tuli täna ka teistest Valgevene linnadest.

Minski kesklinnast minema peletatud kümned tuhanded meeleavaldajad kogunesid pärastlõunal aga juba kolmandat järestikust pühapäeva riigipea residentsi Iseseisvuspalee juurde, kus skandeerisid muu seas loosungeid: "Lukašenka miilitsabussi!" ja "Tribunal!".

Hoone ette ei õnnestunud neil aga ka sel korral jõuda, sest julgeolekujõud on palee juurde viiva tee blokeerinud nagu ka eelmistel nädalavahetustel.