Lääne-Midlandsi politsei sai esimese teate pussitamisest kohaliku aja järgi kell 00:30. Juba varsti pärast seda teatati veel mitmest pussitamisest ning politseinike sõnul sai kokku vigastada kaheksa inimest, kellest üks suri ja kaks on raskes seisundis haiglas, vahendab BBC.

Juhtunu kuulutati võimude poolt pühapäeva hommikul "suureks intsidendiks"; mis tähendab vahejuhtumit, kus ohtu või kahju avalikkusele hinnatakse kõrgeks. Hädaabiteenistustel tuleb sellises olukorras töötada vastavalt erijuhistele, tagamaks koostöö eri ametkondade vahel.

Võimud kutsusid oma avalduses inimesi üles mitte paanikasse sattuma. "Jääge rahulikuks, kuid valvsaks," teatas politsei. "Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks jätkatakse tööd ja võib kuluda aega enne, kui oleme valmis midagi kinnitama. Juhtunu tagamaade üle ei ole sedavõrd varajases staadiumis asjakohane spekuleerida."

"Meie reageerimine hõlmab Birminghami kesklinna ja kestab mõnda aega," lisas politsei.

Inimestel palutakse piirkonnast eemale hoida.

Lääne-Midlandsi linnapea Andy Street ütles BBC Radio 4-le, et "Hurst Streeti piirkonnas oli rida juhtumeid, mis näivad olevat seotud, kuid nende tagamaad pole veel teada".

Üks tunnistaja ütles BBC Radio 5 Live'ile, et rünnak näis olevat noortejõukude arveteklaarimine. Teise tunnistaja sõnul kuulis ta rassistlikku sõimu. "Üks meestest lõpetas sellega, et tema juuksed tõmmati välja ja ta oli pealaelt kiilas," ütles naine.

Välisminister Dominic Raab rõhutas, et piirkonnas viibivad inimesed peaksid endiselt "väga valvsad" olema. "Ma ei saa praeguses faasis liiga palju öelda, kuid inimesed peaksid olema selles piirkonnas viibides väga valvsad," toonitas Raab.