Valitseva Töölispartei ajaleht süüdistas laupäeval Wonsani rannikulinna ametivõime muu seas selles, et viimased ei teinud vajalikke ettevalmistusi taifuun Maysaki saabumiseks, mis maabus kolmapäeval, ja kirjeldas nende suhtumist "vastutustundetuna", vahendab BBC.

Ajaleht ei märkinud, kui palju inimesi jäi taifuuni tagajärjel kadunuks, sai viga või suri, ent rääkis "kümnetest inimohvritest", mille eest vastutavad "ametnikud, kes ei täitnud Töölispartei korraldusi".

Wonsani kohalikele ametivõimudele tehti taifuuni eel ülesandeks "viia viivitamatult läbi operatsioon ohtu kujutavate hoonete põhjalikuks tuvastamiseks ja kõigi elanike evakueerimiseks", väitis ajaleht Rodong Sinmun.

Ajalehe väitel on juba langetatud otsus, mille kohaselt karistatakse vastutavaid ametiisikuid karmilt igal tasandil.

On võimatu kindlaks teha, kas kohalikud ametnikud tõepoolest ignoreerisid korraldusi või on võimupartei nad hoopis süüdlaseks tembeldanud eesmärgiga leevendada avalikkuse rahulolematust, ütles BBC Aasia korrespondent Celia Hatton.

Põhja-Korea on üleujutuste suhtes eriti haavatav mägede ja küngaste raadamise tõttu. Selle vaevarikas infrastruktuur tähendab ühtlasi, et loodusõnnetused esitavad võimudele tõsise väljakutse.

Taifuun Maysak tabas ka Lõuna-Koread, nõudes vähemalt kahe inimese elu ja põhjustades enam kui 2200 inimese evakueerimise rannikualadelt lõunapoolsesse linna Busani.