Reinoehl oli uurimise all president Donald Trumpi toetaja Aaron Danielsoni tapmise eest rassismivastasel meeleavaldusel Portlandis, vahendab BBC News.

Reinoehl ütles, et tulistas paremäärmusliku organisatsiooni Patriot Prayer liiget Danielsoni enesekaitseks. Reinoehl ütles Vice Newsile, et arvas, et Danielson kavatseb teda ja ta sõpra pussitada.

Politsei teateas, et Reinoehl oli relvastatud ja lasti maha vastasseisus politseinikega.

Reinoehli vahistamiseks oli välja antud määrus ja agendid tegid eile tema asukohana kindlaks Washingtoni osariigis asuva Lacey, mis on Portlandist 193 kilomeetrit põhja pool.

Thurstoni maakonna šerifi leitnant Ray Brady ütles, et pole selge, miks oli kahtlusalune Laceys ja ei usuta, et ta seal elas.

Brady sõnul viisid politseinikud läbi jälgimist, kui kahtlusalune lahkus korterist ja istus autosse.

„Oli vastasseis politseinike, kes olid sündmuspaigas, ja subjekti vahel,” ütles Brady. „Meil praegu olev informatsioon on selline, et subjekt oli relvastatud. Tehti laske sõiduki pihta ja subjekt põgenes sõidukist ja sellel hetkel tehti täiendavalt laske.”

Brady sõnul tulistas oma relvadest neli politseinikku.

Reinoehl oli Portlandi rassismivastaste meeleavalduste pidev osavõtja ja kuulus meeleavaldajate julgeolekumeeskonda.

Kahe lapse isa nimetas end sotsiaalmeedias armee veteraniks ja professionaalseks lumelauduriks. Vice Newsile ütles ta, et ei andnud end pärast Danielsoni tulistamist politseile üles, sest uskus, et parempoolsed meeleavaldajad teevad politseiga koostööd ja et politsei ei kaitse teda.

„Ma olen 100% ANTIFA lõpuni!” kirjutas Reinoehl juunis Instagramis.