„Täna tuleb meil vastata nii sisemistele kui ka eeskätt välistele väljakutsetele. Sealjuures määravad viimased suurel määral esimesi. Sellest hoolimata tahan öelda, et me pidasime esimesele survele vastu ega lasknud realiseerida Valgevenes Ukraina stsenaariumi, väljastpoolt organiseeritud värvilise revolutsiooni stsenaariumi,” teatas Makei TASS-i vahendusel.

Makei märkis, et Valgevene sattus pärast presidendivalimisi „suure poliitilise turbulentsuse” tsooni. „Täna täheldatakse teatud poliitilist vastasseisu, aga selle tase on juba märkimisväärselt langenud,” ütles Makei.

Makei tänas Lavrovi Moskva väljapeetud ja selge positsiooni eest Valgevene olukorra suhtes. „Ma tahaksin väljendada tunnustust Vene poolele väljapeetud, asjatundliku ja selge reaktsiooni eest sündmustele, mis arenesid ja arenevad Valgevenes,” ütles Makei. „On selge, et Venemaa edastatud ja äärmiselt selge positsioon kujutab endast seda vastukaalu, mis hoiab välisjõude tagasi varjamatust sekkumisest Valgevene Vabariigi siseasjadesse.”

„See omakorda annab meile võimaluse juhtida olukord rahulikumale teele, tekitada dialoog ühiskonnaga ja määrata kindlaks kujunenud olukorrast väljumise teed,” lisas Makei.

Makei teatas, et Valgevene on huvitatud kõigi aktuaalsete küsimuste arutamisest Venemaaga. „Oleme suunatud avatud dialoogile, huvitatud arvamuste vahetamisest kõigi aktuaalsete küsimuste üle kahepoolses ja mitmepoolses päevakorras,” ütles Makei.