Kõigepealt liikusid Minski kesklinna Valgevene Rahvusliku Tehnikaülikooli tudengid. Seal hakkasid nendega ühinema teiste kõrgkoolide üliõpilased. Korrakaitsjad püüdsid meeleavaldajate liikumist blokeerida, piirasid transpordi liikumist ja vahistasid mitmetes kohtades massiliselt inimesi, vahendab Belsat.


Täielikult tudengite proteste summutada aga ei õnnestunud. Muudeti liikumisteid, grupeeruti ümber ja murti mitu korda ka miilitsaahelatest läbi.

Päeva jooksul toimusid mitmes kohas solidaarsusaktsioonid.

Õhtul kogunes Iseseisvuse väljakule mitusada inimest, peamiselt noored naised, kes tantsisid ja laulsid, ning kui OMON nad sisse piiras, moodustasid aheliku. Naisi laiali ajama ei hakatud ja nad lahkusid väljakult, skandeerides „Homseni”. Edasi liiguti rongkäigus mööda Iseseisvuse prospekti.

Eile vahistati Minskis kokku üle 70 inimese, sealhulgas meedia esindajaid. Ööseks jäeti vahi alla Tut.by, Komsomolskaja Pravda v Belarusi ja BelaPAN-i ajakirjanikud.

Eile toimus ka Valgevene jalgpalli karikasarja 1/16 finaali mäng Minski klubide Krumkatšõ ja Dinamo vahel, mille võitis tulemusega 2-0 Krumkatšõ. Mäng oli oluline selle poolest, et esimest korda pärast presidendivalimisi toimus meeste jalgpallimeeskondade vaheline mäng pealtvaatajate ees. Lisaks sellele oli pühapäeval vahistatud Krumkatšõ kaks mängijat Pavel Rassolka ja Sjargei Kozeka. Viimast ka peksti ja ta viidi haiglasse. Kõige selle tulemusena oli staadion rahvast täis ja avaldati meelt.