"Teravmägede politsei sai reede hommikul kell 3.50 teate, et jääkaru ründas ja haavas telkimiskohas inimest. Kohapeal olnud inimesed tulistasid karu ja see suundus lähedal asuva lennujaama poole, mille lähedalt ka loom hiljem surnuna leiti,” ütles Põhja-Jäämeres asuva piirkonna asekuberner Sølvi Elvedahl pressiteate vahendusel.

Ohver toimetati kohalikku haiglasse, ent arstidel ei õnnestunud tema elu enam päästa.

Jääkaru ei vigastanud ühtki teist inimest, ent sellegipoolest toimetati juhtunut pealt näinud kuus inimest Longyearbyeni haiglasse, kus neile pakutakse hingeabi.

Teravmägede asekuberner palus inimestel lähiajal kõnealusesse piirkonda mitte minna, öeldes, et juhtunu osas alustati uurimist.

Teravmägedel elab umbes 1000 jääkaru, kes on alates 1973. aastast riikliku kaitse all.

Ühelt poolt on Tervamägede püsielanikest jääkarud nii ohtlikud, et Longyearbyeni elanikel ja külalistel ei soovitata ilma püssita linnast väljuda. Teiselt aga toidavad jääkarude kohta käivad tõsilood ja müüdid kohaliku majanduse üht alustala - turismi, mis paelub külastajaid ürgselt puhta ja võimsa Arktika polaarloodusega.

Viimati tappis jääkaru Teravmägedel inimese 2011. aastal, kui ründas kooliekskursioonil olnud noori, kellest üks, 17-aastane noormees, suri saadud vigastustesse. Veel neli noort inimest said toona vigastada.