Juba kolmandat päeva vältavad rahutused Kenosha linnas muutusid teisipäeval hoolimata öisest liikumiskeelust taas vägivaldseteks ning toimus hulgaliselt rüüstamisi ja äride süütamisi. Teadete kohaselt toimus täna varahommikul linnatänavatel ka tulistamine, milles sai surma üks ja viga veel kaks inimest.

Võimud kasutasid mässava rahahulga laialiajamiseks pisargaasi ja kummikuule.

Värsked rahutused said alguse pühapäeval, kui Kenoshas tulistati 29-aastast mustanahalist Jacob Blake’i politsei poolt selga olukorras, kus ta hakkas kinnipidamise käigus korrakaitsjatele vastupanu osutama.

Tulistamine jäi videolinti ja tõi kaasa uue protestide laine pelgalt kolm kuud pärast seda, kui George Floydi surm sütitas üleriigilise protestiliikumise laiema rassilise ebavõrduse ja politseivägivalla vastu.

29-aastane Blake sai küll raskelt haavata ega saa arstide sõnul selgroovigastuse tõttu tõenäoliselt enam kunagi käia, kuid jääb siiski elama.

Kuberner Evers kutsus teisipäeval meeleavaldajaid üles tegutsema rahumeelselt, teatades, et palub rahvuskaardil saata avaliku korra tagamiseks Kenoshasse lisajõude.

"Me ei saa lubada süsteemse rassismi ja ebaõigluse tsüklil jätkuda," ütles demokraadist Evers, kes on rahutuste jätkumise tõttu opositsiooniliste vabariiklaste kasvava surve all. "Aga me ei saa ka lubada jätkuda lõhkumisel ja hävitamisel."

Tulistamises osalenud politseinikud saadeti uurimise ajaks sundpuhkusele, mis on sellistel puhkudel tavapärane praktika.

22-aastane Raysean White, kes jäädvustas Blake’i tulistamise, rääkis, et nägi viimast kolme politseinikuga rüselemas ja kuulis, kuidas korrakaitsjad hüüdsid: "Viska nuga maha! Viska nuga maha!”. Seejärel kostusid lasud. White ütles, et ta ise Blake'i käes nuga ei näinud.