Falwelli isa oli kuulus baptistlik jutlustaja Jerry Falwell seenior, kes oli tuntud Virginia Thomas Roadi „megakiriku” ja Liberty ülikooli asutajana. Pärast isa surma võttis koguduse juhtimise üle noorem poeg Jonathan ja vanemast pojast Jerryst sai ülikooli president. Liberty ülikool eeldab oma üliõpilastelt seksuaalset puhtust, mille hulka kuulub abieluvälise seksi vältimine ja kombekas rõivastus.

Üks kummaline intsident toimus augusti alguses, kui Falwell juunior avaldas sotsiaalmeedias foto endast ja tundmatust naisest, mõlemad lõbusa ilmega ja üks püksinööp lahti nööbitud. Lisaks hoiab Falwell käes joogiklaasi, mis pildile lisatud selgituse kohaselt täitis rekvisiidi aset ja ei sisaldanud mingil juhul alkoholi. Falwell kustutas hiljem foto, vabandas ja selgitas, et tegu oli naljaga, pildil viibinud naine aga olevat tema abikaasa Becki assistent.

Pühapäeval aga andis Falwell ootamatult avameelse intervjuu ajalehele Washington Examiner, kus ta tunnistas, et tema abikaasa Beckil olevat olnud afäär noore peretuttava Giancarlo Grandaga. Falwell andis mõista, et paduusklik pere on langenud väljapressimise ohvriks. Granda jutu järgi jätab Falwell aga vähemalt pool lugu rääkimata.

Eile Reutersi avaldatud intervjuus räägib Granda, et tema suhe Becki ja Jerry Falwelliga algas 2012. aastal, kui ta abielupaariga ühes Miami hotellis tutvus. Tollal oli Granda 20-aastane, Becki 45-aastane ja Jerry Falwell 50-aastane. Suhe olevat kestnud 2018. aastani. Granda sõnul olevat Falwell eelistanud jääda passiivseks pealtvaatajaks, jälgides oma naist koos noormehega ihurõõme jagamas. Vaatlus toimus nii otseselt kui videosilla vahendusel, samuti olevat Falwell kuulanud pealt kaasa telefonikõnesid Grandaga.

Mõni tund hiljem teatas ülikool Falwelli tagasiastumisest presidendi kohalt, ent asjaosaline lükkas väite seejärel ümber. Enda abikaasa ja tolle armukese suhtes osalemist ta eitab. Falwell, kes on varem avalikkuses karmilt hukka mõistnud homoseksuaalsed suhted ja abieluvälise seksi, süüdistas skandaali puhkemises peenutsevaid moraalijüngreid. „Ülikooli nõukogu saatis mu puhkusele ja võttis minult presidendivolitused, mis pole mu töölepinguga lubatud,” kurtis Falwell eile õhtul. „Nad saatsid mu sundpuhkusele, kuna moraalitsejad avaldasid selleks survet.”