Meelevaldused ja streigid on erineva hooga üle Valgevene kestnud juba pea kaks nädalat. Viimase nädala sees nähti rahva demonstratsioonides teatud aktiivsuse vähenemist, Valgevene võimud omalt poolt on püüdnud saata hästi palju meeleavaldaajaid ja streikijaid heidutavaid sõnumeid.

Kuid nädalavahetuse näib Minskis taas rahvast erksamaks muutvat. Laupäev algas kohapeal oleva Delfi erikorrespondendi sõnul rõõmsameelse lilledega ja valgeid riideid kandvate naiste järjekordse meeleavaldusega Minski suure Komarovka turu juures.

Pealelõunal kogunes erikorrespondendi hinnangul turu ette ja ümber oma 2500-3000 inimest. Seisti tee ääres, viibutati lilleõitega ja näidati võidumärke, millele vastas autosignaalitamise koor.

Sellised naiste meeleavaldused on juba omamoodi traditsioon.

Samas võis näha ka rahva sekka poetunud riigitruid inimesi, kes torkasid silma õlgade ümber tõmmatud puna-rohelise lipuga, mis pälvis vanematelt prouadelt mõningaid õpetussõnu, kuid keegi ei pannud ka nende osalemist pahaks.

Küll aga sumisesid inimesed halvakspanevalt, kui neid hakkas varjamatult hirmutamiseks filmima musta maski kandev läbinähtav võimukäsilane. Mõned meesterahvad läksid ja jalutasid lihtsalt tema kaamera ja rahva vaheel, tehes meeleavaldajate filmimise üpris raskeks.

Peale umbes tunnniajast meeleavaldust marsiti üheskoos, pikas kolonnis mööda Iseseisvuse prospekti kesklinna poole.

Oma meeleavaldamise panuse andsid ka mootorratturid, kes tuuritasid vähemalt 300-400 rattalises parves efektselt mööda linna.

Valgevene opositsioon loodab homme Minskis ja teistes linnades kokku kutsuda taas suurmeeleavaldused, et nõuda ausaid valimisi ja vägivalla lõppu rahumeelsete protestijate vastu.