Saksamaa riiklik Robert Kochi instituut teatas laupäeval, et viimase 24 tunni jooksul tuvastati 2034 uut koroonaviiruse positiivset juhtumit, millega nakatunute koguarv alates pandeemia algusest kasvas 232 000-ni, vahendab AFP.

Veel seitse inimest jättis koroonaviiruse tõttu oma elu, kasvatades surmajuhtumite arvu 9267-ni, märkis insituut.

COVID-19 juhtumite arv on Saksamaal tõusu teel alates juuli lõpust. Viiruse taasteke on riigis ajendatud peamiselt seltskondlikest sündmustest ja välismaalt saabunud reisijate naasmisest.

Valitsus on hoiatanud "kõrgest nakkusriskist" kümnetes riikides, nõudes 14-päevasesse eneseisolatsiooni minekut muu seas Belgiast, Horvaatiast, Bulgaariast, Rumeeniast, Hispaaniast, Venemaalt ja USA-st saabunutelt.

Tervishoiueksperdid usuvad, et uute juhtumite arvu kasv tuleneb koolide taasavamisest. Vähemalt 41 Berliini kooli on teatanud nakatunud õpetajatest ja õpilastest - vähem kui kaks nädalat pärast koolide taasavamist pealinnas.

Ajalehe Berliner Zeitung andmetel tuleb sadadel õpilastel ja õpetajatel praegu viibida karantiinis. Värskeid nakkuskoldeid on tuvastatud nii põhi-, kesk- kui kutsekoolides.

Kantsler Angela Merkel väljendas neljapäeval kriitikat piirkonniti erinevate meetmete osas, öeldes, et inimesed lihtsalt ei saa aru, miks neil lubatakse näiteks Berliinis teha üht, Baierimaal aga teist.

Üleriigiliselt ei tohi vähemalt oktoobri lõpuni korraldada suuri rahvakogunemisi. Valitsus kavandab nüüd ka ülejäänud piirangute ühtlustamist.

Merkel teatas, et kindlasti ei saa lähiajal rääkida piirangute leevendamisest, sest nakkusjuhtumite arv on selgelt tõusu teel.

Viimase naaberiikides Tšehhis ja Slovakkias tuvastati viimase 24 tunni jooksul samuti suurim ööpäevane kasv haigusjuhtumite arvus.