"Hetkel on meil diagnoosi suhtes tööversioonid. Neist peamine on süsivesikute tasakaalu rikkumine, ehk siis ainevahetushäire," ütles Murahhovski Omski meditsiinivõimude pressiteenistuse poolt avaldatud videos.

Tema sõnul või selle põhjuseks olla veresuhkrutaseme järsk langus lennukis, mis selgitavat ka seda, miks Navanõi lennu ajal teadvuse kaotas.

Murahhovski puudutas ka küsimust, miks ei luba haigla opositsiooniliidrit välismaale toimetada, öeldes, et seesugune järjekordne lennureis võiks Navalnõi tervislikku seisundit halvendada.

"Navalnõi seisnud on ebastabiilselt raske," märkis mehe ravimisega tegeleva haigla peaarst. "Lennuki õhkutõusmisel ja maandumisel võib see ebastabiilsus verevarustuse häirimise tõttu suureneda nagu võivad tekkida ka krambid. Seetõttu otsustas arstide konsiilium, et ei ole vaja riskida."

Murahhovski sõnul on Navalnõi üldine seisund siiski pisut parem kui neljapäeval.

Juba varem lükkas haigla esindaja ümber varasema versiooni, mille kohaselt Navalnõi mürgitati. "Mürke ega nende jälgi veres ega uriinis ei avastatud," ütles peaarsti asetäitja Anatoli Kalinitšenko.

Tema sõnul ei viita läbiviidud uuringud ning konsulteerimine Moskvast saabunud arstidega mürgitamisele. "Diagnoos "mürgitus" on kusagil meie ajus, aga me ei arva, et patsienti tabas mürgitamine," lausus Kalinitšenko.

Murahhovski väitis omalt poolt, et Navalnõi riietelt ja kehalt leiti keemilise ühendi jälgi, ent järgnenud uurimise käigus tehti kindlaks, et need pärinevad tavalise plastiktopsi küljest.

Navalnõi ihuarst: veresuhkur oli eile korras

Aleksei Navalnõi ihuarst Anastasia Vasiljeva ütles haigla peaarsti avalduse peale, et veel eile oli Navalnõi veresuhkru tase normaalne.

"Ainevahetushäired võivad ilmneda tohutu hulga haiguste korral. See on seisund, mitte diagnoos. Veresuhkru taseme langus pole diagnoos. Muide, eile oli veresuhkur normaalne. Jälle peavad nad meid idiootideks: nad räägivad nutikaid tuttavaid sõnu, kuid ei suuda kindlaks teha kooma põhjust," märkis Vasiljeva.

"Kui diagnoos on lihtsalt "ainevahetushäire", siis miks ei lubata Alekseil Berliini minna?" esitas Navalnõi ihuarst küsimuse, leides, et võimud üritavad tõenäoliselt aega võita, et mürk organismist kaoks.