Eile hommikul näitas Valgevene üks telekanal stuudiot ning taustaks mängis muusika. Tavapärane hommikusaade asendus tühja stuudioga, kuna arvestatav osa riigimeedia töötajatest on esitanud lahkumisavaldused või keelduvad töötamast, kuni Valgevene presidendivalimiste tulemused tühistatakse. Täna esitasid paljud Minskis asuva riigiteatri näitlejad lahkumisavaldused Valgevene kultuuriministri jalge ette, kuna teatri direktor vallandati meeleavaldajate suhtes toetava kõne tõttu. “Teater pole koht, kus poliitikat mängida,” teatas minister.

Protesteerima asusid ka traktoritehase töötajad. Väidetavalt lukustati ühe teise traktoritehase uksed, et töötajad ei saaks lahkuda ning meeleavaldajatega liituda. Kagu-Valgevenes Mazyris näitasid õlitehase töötajad meelsust suure valge ja punase Valgevene lipu kinnitamisega tehase küljele.

Pole selge, kui palju inimesi on protestides tapetud. Lääne-Valgevenes Vaŭkavyski linna sõjamuuseumi juht, 29-aastane Konstatin Šišmakov kadus 15. augustil, enne seda oli ta oma kaasale öelnud, et astub ametist tagasi. Mees oli ka kohaliku valimispunkti üks komisjoni liikmetest. Väidetavalt ei tema ega üks teine liige allkirjastanud valimishäälte lugemise protokolli. Kohalike inimõigusaktivistide ja ajakirjanike sõnutsi leiti täna ta surnukeha.

Kinnipeetud meeleavaldajad peavad taluma aga vägivalda, mõnitamist, nälga ning väidetavalt ka vägistamist. Inimõiguslased ning näitlejad Valgevene Vabast Teatrist väitsid, et günekoloogide sõnutsi käivad nende vastuvõttudel vägistamisele viitava traumaga alates 16-aastased tüdrukud,kes pääsesid just vanglast.

Meeleavaldajad aga ei väsi. Valgevene tuntud blogija Sergei Tihhanovski, kes plaanis Aleksandr Lukašenka vastu kandideerida, kuid arreteeriti, tähistas täna trellide taga 42. sünnipäeva. Meeleavaldajad kogunesid vanglamüüride taha, et talle toetust väljendada. Tihhanovski kaasa ja presidendivalimistel kandideerinud Svetlana Tihhanovskaja põgenes aga lastega Leetu, enda sõnutsi tegi seda laste turvalisuse huvides. Endine inglise keele õpetaja on nõus olema ajutine president, kuni korraldatakse uued valimised. Tihhanovskaja asus Leedus avaldama videosid, milles kutsub üles inimesi rahumeelseteks protestideks.