Tänane kogunemine on tõenäoliselt üks suurimaid meeleavaldusi Valgevene ajaloos, kirjutab Guardian.

Demonstrandid kogunesid Teise maailmasõja monumendi juurde ja sündmuskohal valitses viimast kolme päeva iseloomustanud rõõmus meeleolu. Inimesed hõiskasid, mööduvad autod lasid signaali ja kõlas skandeerimine: „Astu tagasi!"


Valgevene sõltumatu uudisteagentuuri Tut.by arvutuste järgi võttis meeleavaldustest osa umbes 200 000 inimest. Lukašenka-vastased meeleavaldused toimusid ka teistes Valgevene linnades, kirjutab portaal Meduza.
Tänane hiigelmeeleavaldus Minskis.

Täna toimus Minski kesklinnas ka Lukašenka toetajate aktsioon, kogunejaid oli Vene uudisteportaalide hinnangul umbes 2000. Valgevene võimude osales üritusel 50 000-70 000 inimest.

Lukašenka pidas üritusel kõne, kus ütles, et pole valgevenelasi kunagi reetnud ja ei tee seda ka nüüd. Ka teatas Lukašenka, et ei kavatsega riiki käest anda ja väitis, et NATO väed plaanivad Valgevenesse tungida.

Valgevene president Aljaksandr Lukašenka täna Minskis kõnet pidamas.

"Ma ei ole teid kunagi reetnud ega tee seda ka nüüd. Kui hävitatakse Lukašenka, tähendab see ka teie lõppu," teatas Valgevene president kogunenud inimestele.

Enne võimumeelset meeleavaldust jõudsid ühismeediasse kaadrid, kust nägi, kuidas inimesi toodi mujalt riigist bussidega Minskisse. Opositsioonilise meedia väitel ei tulnud inimesed maapiirkondadest pealinna Lukašenkat toetama vabatahtlikult, vaid neid ähvardati keeldumisel vallandamisega.

Lukašenka toetajate tänane meeleavaldus Minskis.

Lukašenka pidas eile ja täna Vene riigipea Vladimir Putiniga telefonikõnelusi. Kreml teatas avalduses, et Valgevenele avaldatakse välist survet, kuid ei täpsustanud, kes ja kuidas.