Valgevene riigile kuuluvaid telekanaleid ühendava Belteleradio ettevõtte töötajad tegid laupäeval avalduse, mille kohaselt nad keelduvad alates 17. augustist tööle minemast juhul, kui ei täideta järgmisi nõudmisi: presidendivalimiste tulemuste kehtetuks tunnistamine, võimude vägivalla lõpetamine, kõigi poliitvangide vabastamine ja tsensuuri kaotamine, vahendab Spektr.

Teadaolevalt otsustas eile töölt lahkuda ja protestidega ühineda üle saja riigitelevisiooni töötaja, samas kui ultimaatumi esitas juhtkonnale pea 300 töötajat ehk pea kolmandik kõigist selle töötajatest.

"Nagu kõik, nõuame ka meie vabade valimiste korraldamist ja massimeeleavalduste ajal kinni peetud inimest vabastamist," ütles üks majast lahkunud töötajatest, Andrei Jaroševitš AFP-le.

Oma ameti on maha pannud ka mitu tuntud telesaatejuhti.

"On palju inimesi, kes on [režiimi] vastu, kuid paljud neist kardavad esimest sammu teha," ütles veel üks töötaja, kes majast välja tuli. "Tänavatel toimuv on politseipoolne väärkohtlemine."

Aleksandr Lukašenka pressisekretär Natalja Eismont ja parlamendiliige Natalja Košanova saabusid keset proteste eile pärastlõunal riigitelevisiooni majja, et sealsete töötajatega kohtuda, samal ajal kui hoone ette kogunenud meeleavaldajad karjusid nende suunas "häbi". Hiljem saabus riigitelevisiooni majja ka politsei eriüksus.

Valgevene riigitelevisioon otsustas algselt meeleavaldusi Lukašenka vastu mitte kajastada. Valimispäeval edastati selle eetris ainult Lukašenkat toetavate inimeste kommentaare. Hiljem näitas see kaadreid vägivallast, et süüdistada meeleavaldusi kaose põhjustamises ja hoiatada inimesi neist mitte osa võtma.