Täna kogunevad inimesed taas tänavatele, et anda selge signaal - nad soovivad ausaid valimisi. Twitteris jagatakse videosid, kuidas inimesed kogunevad taas tänavatele ning linnade keskväljakutele. Sarnaselt inimestega on tänavatel politsei.

Eile õhtul muutusid protestid vägivaldseks, märulipolitsei proovis nii pisargaasi kui kummikuulidega inimesi laiali ajada. Kohalikud aga ei soovinud tänavatelt lahkuda. Kuigi Valgevenes keerati eile internet sisuliselt kinni, et inimesed ei saaks organiseerida ühiseid meeleavaldusi, oli siiski lõpuks tänavatel tuhandeid. Küll aga paistab tänaõhtustest kaadritest, et taas võivad tuhanded meelt avaldada. Eile sai väidetavalt üks protesteerija politsei käe läbi surma, võimud on seda eitanud.

Täna käisid inimesed arestimajade juures, et leida lähedased, kes eile vahistati. Väidetavalt ei jagata lähedastele infot, miks ning kui kaua nende sõpru ja pereliikmeid kinni hoitakse.

Täna kella poole üheksase seisuga marssisid inimesed Minski tänavatel, et rahumeelselt meelt avaldada. Valgevenes viibiva USA korrespondendi väitel on esimesed protestijad ka juba täna kinni peetud ning vahistatud. Kogunemise takistamiseks on suletud mitmed metrooliinid.

Valgevene toetuseks loodi petitsioon, mida on allkirjastanud juba üle 102 000 inimese. Petitsioonis seisab, et Valgevene võimud vahistasid üle 3000 meeleavaldaja. “Me tahtsime ainult ausat häälte lugemist, selle eest kohtusime kummikuulide ja pisargaasiga. Lukašenka blokeeris interneti, et valgevenelased ei saaks leppida kokku ühiseid meeleavaldusi või uurida sugulaste käest, kas nendega on kõik korras,” seisab petitsioonis. Lisaks rõhutatakse selles, et Lukašenka on võimul olnud üle 26 aasta ning tema võim põhineb hirmul, korruptsioonil ja pideval teisitimõtlejate vahistamises.