Valgevene riigitelevisiooni lävepakuküsitluse järgi võitis presidendivalimised Aljaksandr Lukašenka, kes olevat kogunud 79,7% häältest. Peamine vastaskandidaat Svjatlana Tsihhanovskaja sai 6,8% häältest, teatas riigitelevisioon. Ametlik osalusprotsent oli 79,01%. Opositsioon avaldas veidi hiljem enda lävepakuküsitluse, mille järgi olevat valimised ülekaalukalt võitnud Tsihhanovskaja.

Valimispäeval oli internet üle riigi häiritud, kohalikud uudisteportaalid Tut ja Naviny on alates kella 20-st maas. Pealinna tänavatele on õhtuks toodud protestide ootuses suuri miilitsajõude, samuti on liikumas nähtud relvastatud eriüksuslasi. Suur osa kesklinnast on liiklejatele blokeeritud. Paljud valijad ei jõudnud pikkade järjekordade tõttu valima, kuna jaoskonnad suleti täpselt kell 20.
Eestis asuva Valgevene saatkonna juures toimunud lävepakuküsitluse järgi võitis siinsete valgevenelaste seas ülekaalukalt Tsihnanovskaja. Samalaadseiid tulemusi näitasid Vilniuse, Moskva ja Varssavi saatkondade juures korraldatud küsitlused.

Opositsioon plaanis suuremat meeleavaldust alates kella 22-st. Osad kogunemised toimuvad juba spontaanselt valimisjaoskondade ees. Läti venekeelse portaali Meduza teatel on olnud ka esimesi arreteerimisi.

Meie aja järgi keskööl sai vaadata ka otseülekannet Minskis toimuvast. Videost oli kuulda inimeste vilistamist, hõikeid, ilutulestikurakette.

Poola kanal Belsat, mis on suunatud just valgevenelastele, kirjutas, et Lõuna-Valgevene linnas Pinskis on ligi 1000 inimest kogunenud keskplatsile protestima. Lisaks olevat Grodno linnas peetud kinni vähemalt 40 inimest, kelle seas on ka viis ajakirjanikku. Inimeste vägivaldne arreteerimine toimuvat ka teistes Valgevene linnades. Kuna internetiühendus Valgevenes on seni häiritud, toimub infovahetus pigem aeglaselt.

Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsioon ei pea Valgevene valimisi demokraatlikeks, kuna valimistoimingud pole ausad ja läbipaistvad.

Video Mogiljovi protestilt:

Minskist:


Brestist: