„Iga ründav rakett positsioneeritakse tuumaraketina. Informatsioon raketi stardi kohta edastatakse automaatses režiimis Venemaa sõjalis-poliitilisele juhtkonnale, mis sõltuvalt kujunenud olukorrast määrab kindlaks tuumajõudude vastutegevuse ulatuse,” öeldakse Venemaa kindralstaabi esindajate artiklis, mis avaldati täna ajalehes Krasnaja Zvezda, vahendab Interfax.

Autorid on kindralstaabi operatiivpeavalitsuse valitsuse ülem, kindralmajor Andrei Sterlin ja kindralstaabi sõjaväeakadeemia sõjalis-strateegiliste uuringute keskuse juhtivteadur Aleksandr Hrjapin.

„Esitatud küsimusele, milline on märkimisväärset tuumapotentsiaali omava Venemaa vastase agressiooni eesmärk, võib anda konkreetse vastuse – Venemaa kui riigi hävitamine,” öeldakse artiklis.

Autorid nendivad, et „Vene Föderatsiooni riikliku poliitika alustes tuumaheidutuse valdkonnas” on kindlaks määratud „punased jooned”, mida ei tohi ületada keegi. „Kui potentsiaalne vastane otsustab seda teha, tuleb vastus kahtlemata hävitav,” öeldakse artiklis.

Autorid märgivad, et pärast poliitika aluste avaldamist tänavu juunis deklareeritakse esimest korda avalikus ruumis tingimused, mis määravad kindlaks tuumarelva kasutamise võimaluse Venemaa poolt.

„Esimene tingimus on seotud usaldusväärse informatsiooni saabumisega Venemaa ja (või) tema liitlaste territooriumi ründavate ballistiliste rakettide stardi kohta. Ballistilise raketi stardi fakti fikseerib raketirünnaku hoiatussüsteem. Seejuures ei ole võimalust selle tüübi kindlaks määramiseks (tuuma või mittetuuma),” öeldakse artiklis.

Just seetõttu positsioneeritakse iga ründav rakett tuumaraketina, kirjutavad autorid.

„Seejuures konkretiseerib vastutegevuse (kuhu, millal, kui palju) Venemaa sõjalis-poliitiline juhtkond sõltuvalt olukorrast,” märgivad autorid.