Nähtavasti oli sõidukit juhtimas keegi, kellele elementaarsed liiklusalased teadmised ajutegevuses raskusi valmistavad.

Liiklusjärelevalvekeskus kirjeldas, kuidas sõidukijuhi plaan pideva joonega sõiduteest eraldatud ühistranspordiraja kaudu teistest kiiremini üle ristmiku jõuda ei õnnestunud, sest "julgus" sai otsa foori taga seisvat politseisõidukit märgates.

"Ootamatult meelde tulnud liiklusseaduse punkt tabas juhti nii ootamatult, et liiklusõnnetusest päästis vaid trammijuhi kiire reaktsioon. Lisaks tuli juhil meelde, et kõik teed viivad Rooma ja kohale saab jõuda ka ilma reegleid rikkumata," kirjeldas keskus kaamerast nähtuvalt märtsis juhtunud intsidenti.

Liiklusohtliku olukorra tekitamine on karistatav ja sellise teo eest näeb liiklusseadus ette lisaks rahatrahvile ka võimaluse võtta mootorsõiduki juhtimisõigus kuni kuueks kuuks. Tänaseks päevaks on sõidukijuhile määratud karistus jõustunud.

"Hea liikleja! Arvesta oma tegemistes ühissõidukitega ja palun väldi ühissõiduki läheduses järske manöövreid. Mis võib juhtuda järsult pidurdavas ühissõidukis reisijatega, ei ole Sul ju raske ette kujutada?" teavitab keskus.