26. juunil toimus Teherani lähistel Parchini sõjaväebaasis plahvatus, milles ametivõimud süüdistasid gaasileket. Ajakirjanikele näidati aga kahjustusega gaasipaaki, mis ei oleks saanud nii massiivset plahvatust põhjustada. Satelliidifotodelt on näha, et plahvatus ei toimunud sõjaväebaasis, vaid hoopiski lähedalasuvas Khojiri raketitootmiskompleksis. Kuigi rünnakus on kahtlustatud Iisraeli, ei ole riigi kaitsejõud intsidenti kommenteerinud.

Tund hiljem kadus vool pooleteise miljoni elanikuga Shirazi linnast. Linnas asub suur õhuväebaas ning seal paikneb 55. õhudessantväe brigaad.

Neli päeva hiljem hukkus Teherani kliinikus toimunud plahvatuses 19 inimest. Iraani meedia teatel toimus plahvatus gaasilekke tagajärjel.

2. juuli varahommikul toimus plahvatus Natanzi tuumakütuse rikastamise kompleksis. New York Timesi sõnul väitis ühe Lähis-Ida riigi luureametnik, et plahvatuse põhjustas kompleksi pandud lõhkeseade. Anonüümseks soovida jäänud ametnik lisas, et plahvatus ja sellele järgnenud tulekahju hävitasid enamuse hoone pinnapealsest osast. Tuumakütuse rikastamiseks kasutatavad tsentrifuugid asuvad maa all ning nende seisukord pole teada.

Pärsiakeelse BBC toimetusele laekus enne Iraani meedia poolt plahvatuse ja tulekahju avalikustamist info rühmistuselt Kodumaa Gepardid, kes väitsid end olevat intsidendi taga. Analüütikud aga sellise grupi eksistentsist eelnevalt teadlikud ei olnud. USA luureinfo kohaselt on Natanzi kompleks Iraani tuumaprogrammi tähtsaim osa. Natanzi plahvatusega samal päeval leidis Shirazi linnas aset suur tulekahju, mille põhjus polnud teada, vahendas Reuters.

Veel üks tulekahju leidis nädalavahetusel aset Ahvazi linna elektrijaamas. Teadaolevalt ei asu linnas ega selle ümbruses suuri sõjaväe- ega tuumarajatisi. Laupäeval toimus Mahshahri linnas Karuni naftakeemiatööstuse tehases gaasilise kloori leke. Lekkega puutus kokku 70 töötajat, kellest enamus lubati pärast esmaabi saamist koju, kirjutas Associated Press. Ahvaz ja Mahshahr kuuluvad mõlemad Khuzestani provintsi ning asuvad teineteisest 100 kilomeetri kaugusel.

Iisraeli asepeaministri ja kaitseministri Benny Gantzi sõnul ei ole kõige Iraanis toimuva taga alati Iisrael. Tuumarajatiste kohta kommenteeris Gantz, et tegu on kõrgeid ohutusnõudeid vajavate rajatistega ning vihjas, et iraanlased ei oska nendega ümber käia. Reutersile Natanzi plahvatust kommenteerinud Iraani ametnike arvates on juhtumi taga Iisraeli küberrünnak, kuigi seda tõestada ei saa. Iraani uudisteagentuur IRNA arutles küll, et tegu võib olla vaenlaste USA või Iisraeli sabotaažiga, kuid otseselt neid ei süüdistatud.

Iisrael on aastaid üritanud saboteerida Iraani tuumaprogrammi. Vaatamata iraanlaste väidetele, et nende tuumaprogrammil on ainult rahumeelsed väljundid, on Iisrael suhtunud Iraani tuumaprogrammi kui eksistentsiaalsesse ohtu enda riigi püsimajäämisele. New York Timesi hinnangul ei ole sõjaväerajatistele tehtud kahju suur. Kui tõesti on rünnakute taga Iisrael või USA, pole juhtumid piisavalt tõsised, et väärida suurt vasturünnakut. Pigem on plahvatuste ja tulekahjude taga soov külvata iraanlastes hirmu ning näidata teadlikkust sõjaväerajatiste asukohtadest ja võimekust neid vajadusel suuremas mastaabis rünnata.