Töötajad kiirustasid talitajale appi ning lõpuks õnnestus tiiger ka puurist minema meelitada, kuid 55-aastane naine suri siiski saadud vigastustesse sündmuskohal, teatas Zürichi loomaaed.

Külastajad tõstsid hädakisa laupäeval umbes kella 13:20 ajal.

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud uurimist, tegemaks kindlaks, miks oli loomaaia talitaja tiigriga puuris samal ajal.

Vaatamata loomaaia hädaabimeeskonnale, kel õnnestus tiiger puurist minema meelitada, ei suudetud haavatud talitaja elu enam päästa, teatas loomaaed oma avalduses.

"Kahjuks jõudis abi kohale liiga hilja," ütles Zürichi politsei pressiesindaja Judith Hoedl.

Tiiger nimega Irina sündis Taani loomaaias 2015. aastal ning viidi üle Zürichisse eelmisel aastal.

Zürichi loomaaia direktor Severin Dressen ütles, et hukkunud talitaja oli seal töötanud juba mõnda aega. "Me avaldame täielikku kaastunnet ohvri perekonnale ja lähedastele," lisas Dressen.

Tiigrirünnakut pealt näinud inimestele pakutakse võimaliku trauma tõttu professionaalset nõustamist. Zürichi loomaaed teatas ühtlasi, et selle uksed jäävad traagilise vahejuhtumi tõttu pühapäeval suletuks.

Kuigi loomade rünnakud loomaaedades on suhteliselt haruldased, ei ole see teadaolevalt sugugi esimene seesugune intsident Zürichi loomaaias.

Alles 2019. aasta detsembris hammustas loomaaias elav krokodill rutiinse puhastustoimingu käigus oma talitaja kätt. Kuna roomaja ei olnud nõus haaret vabastama, otsustati loom maha lasta.