Pärast Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) poolt vahistamist USA New Hampshire’i osariigis viidi Maxwell kohtu ette ja jäeti vahi alla, vahendab BBC News.

58-aastane Maxwell on varem eitanud igasugust seotust või teadlik olemist Epsteini seksuaalkuritegudest.

Epstein tegi mullu 10. augustil vanglas enesetapu, oodates ilma kautsjoni võimaluseta kohtuprotsessi.

Epstein vahistati eelmisel aastal New Yorgis. Teda süüdistati selles, et ta pidas seksi eesmärgil alaealiste tüdrukute võrgustikku.

Prokuratuur väidab, et Maxwell aitas Epsteini jaoks ette valmistada tüdrukuid, kellest noorimad olid 14-aastased.

Süüdistuse järgi lõi Maxwell tüdrukutega usaldusliku vahekorra, näiteks viis neid ostlema või kinno, ning meelitas nad seejärel tegema Epsteinile massaaži, mille käigus neid seksuaalselt kuritarvitati.

„Maxwell mängis kriitilist rolli Epsteini abistamisel alaealiste ohvrite väljaotsimisel, nendega sõbrunemisel ja nende ettevalmistamisel kuritarvitamiseks,” ütles New Yorgi lõunaringkonna prokurör Audrey Strauss.

Maxwelli võib oodata kuni kümneaastane vanglakaristus.

Ghislaine Maxwell on Briti meediamoguli Robert Maxwelli tütar. Palju tutvusi omava seltskonnategelasena tutvustas Maxwell väidetavalt Epsteini paljude oma jõukate ja mõjukate sõpradega, sealhulgas Bill Clintoni ja prints Andrew’ga (keda 2015. aasta kohtudokumentides süüdistati naiste käperdamises Epsteini USA kodus).

Alates 2016. aastast on Maxwell enamasti olnud avalikkuse eest tagasi tõmbunud.