Ilm oli jaanilaupäeval soe ja päikeseline kogu riigis, mis tõi rohkem tööd ka merepäästele, kel tuli ööpäeva jooksul vastata 23 vahejuhumile, ehkki ühtegi neist ei peetud tõsiseks. Valdavalt oli tegemist tehniliste probleemide või madalikule sõitnud alustega, vahendab Yle.

Helsingis oli ametivõimudel tõsisemaid probleeme. Hietaniemi rannas toimunud massikakluse laialiajamise järel rünnati politseinikke kivide, pudelite ja ilutulestikuga. Õhtu jooksul peeti kinni neli alla 18-aastast isikut.

"Rühm noori käitus politsei suhtes agressiivselt," ütles Helsingi politsei inspektor Tuukka Skottman. "Politsei suunas lasti ilutulestikku."

Helsingi politsei pressiteate kohaselt kutsuti ametnikud randa massikaklust laiali ajama vahetult enne kella kahte hommikul. Vihane rahvamass piiras kaklust lahutama tulnud politseinikud ümber. Oma kaitseks ja rahva hajutamiseks lasi politsei käiku pisargaasi.

Vähemalt kuuel politsei- ja kolmel eraautol olid aknad puruks pekstud ning politsei pressiteate kohaselt sai mõni politseinik ka kergemaid vigastusi.

Traditsiooniliselt leiab Soomes jaanide ajal aset ka mitmeid uppumisi, sest inimesed veedavad rohkem aega Soome järvede ja randade ääres, tarbides sageli rohkelt alkoholi.

Tänavune aasta ei olnud kuidagi erand. Jaanilaupäeval teatati uppumistest Espoos, Pälkänes, Rautalambis ja Kotkas.