"Täna kell 12.01 teatati, et Tartumaal Luunja aleviku jõesadamasse ankurdatud saunaga parvelt on tõenäoliselt inimene vette kukkunud," ütles Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik.

Päästeameti pinnaltpäästjad kedagi ei leidnud ja kadunud 46-aastase mehe otsimiseks kaasas politsei sukeldumisklubi Maremark tuukrid. Uppunud mees leiti kell 14.28.

Mees oli parvel lõbutsedes olnud tugevas joobes ning juba varem uppumisohtlikku olukorda sattunud.

Raskes alkoholijoobes saunas käimisega kaasnev kuumenemine ja vedelikukaotus võis Kiige sõnul saada keskeas mehele saatuslikuks.

"Kui vee ääres või vee peal on seltskonnas purjus inimesi, peab neid eriti hoolikalt valvama ja iga hinna eest takistama vette minemast. Elu säästmise nimel on õigem alkoholi joomine ja veekogud üksteisest lahus hoida," lausus Kiik.

Sel aastal on Eestis uppunud kokku juba 27 inimest. Lõuna-Eesti kuues maakonnas on kokku uppunud 11 inimest. Tartumaal oli tänane teine uppumissurm. Kahjuks põhjustab paljusid traagilisi veeõnnetusi alkoholijoobes ootamatult vette kukkumine. Lõuna-Eesti uppunutest seitse inimest olid uppumise ajal purjus ning sattusid vette libastumise või komistamise tagajärjel.

Jaga
Kommentaarid