Iltalehtiga rääkinud reisija sõnul muutus laeva koridorides olukord ärevaks juba õhtul vara, mistõttu ta ei julgenud suurema osa ajast oma kajutist lahkuda. "Umbes kaheksa ajal õhtul algas kohutav karjumine ja kaklus. Kuulsin, kuidas seal klaasid lendasid. Käisin koridoris olukorda kontrollimas ja üht naist oli klaasiga visanud. Ilmselt oli teda [rünnanud] talle täiesti tundmatu inimene," kirjeldas reisija ajalehele.

Kaklused jätkusid tema sõnul kogu öö kuni hommikuni, mil avanes nukker vaatepilt: kajutite uksed olid täis mõlke ning seintel võis näha verepritsmeid. Infopunktist öeldi reisijale, et kaklus toimus nii koridorides kui ka laeva restoranis.

Kruiisi kirjeldas reisija Iltalehtile piinavana. "Koju jõudes ohkasin päris kõvasti. Jah, ma muretsesin enda turvalisuse pärast," tunnistas ta.

Tallink Silja: üldjoontes oli kruiis suurepärane

Tallink Silja kommunikatsioonidirektor Marika Nöjd tunnistas Iltalehtile, et 22-tunnine kruiis oli rahutu.

"Öösel toimusid mõned kaklused, mis lahutati. Jagelused puhkesid reisijate vahel," ütles Nöjd, märkides, et tegemist oli erinevate seltskondadega, kes mingil põhjusel ei saanud omavahel läbi. "Mingil põhjusel olukord pingestus," nentis ta.

Nöjdi sõnul sai vähemalt üks inimene vigastada ja toimetati Tallinnasse saabumisel haiglasse. Jagelused lahendati Eesti politsei poolt.

Tema sõnul ei ole nad kruiisi kohta suuremat tagasisidet saanud ja enamik reisijaid käitus hästi. "Üldjoontes oli see suurepärane ja õnnestunud kruiis," sõnas Nöjd Iltalehtile.

PPA pressiesindaja Annika Maksimov kinnitas täna Delfile, et kakluse osapooltele tuli Eesti politsei Tallinnas vastu, aga kummalgi teise vastu pretensioone ei olnud ja nii mindi oma teed.

Tallinki kommunikatsiooni peaspetsialist Delfile: kakluse alustaja eraldati teistest reisijatest

Tallinki kommunikatsiooni peaspetsialist Kai-Ines Nelson ütles Delfile antud kommentaaris, et laev Silja Europa oli vahejuhtumite ajal Eestis Tallinna Vanasadama D-terminali kai ääres, kuna tegemist on üleöö Tallinnas peatuva laevaga, mis kurseerib Tallinn-Helsingi liinil.

"Vaatamata mõnele rüselusele ja vahejuhtumile polnud tol ööl laevas toimunu siiski midagi erakorralist. Paraku väiksemaid konflikte tuleb üleöö laevas viibivate ja laevas meelt lahutavate reisijate vahel ikka ette, kuid tänu laevameeskonna kiire ja meie turvameeste professionaalsele reageerimisele lõpetatakse need kiiresti ning koostöös politseiga viiakse ka korrarikkujad laevast väga kiiresti ära," kinnitas Nelson.

Nimetatud ööl leidis Nelsoni sõnul aset üks vahejuhtum, mis toimus mitme inimese vahel, ja seetõttu nõudis ka ulatuslikumat sekkumist laeva turvameeste poolt.

Ta kinnitas, et kaklused kindlasti pikalt ei kestnud. "Laeva väga professionaalselt reageerinud turvamehed lahendasid olukorrad kiiresti. Aga kuna kakluse alustaja ei võtnud turvameeste hoiatusi kuulda, siis tema korralekutsumiseks võis kuluda pisut enam aega ja ta eraldati ka teistest reisijatest kuni politsei saabumiseni. Politsei saabus kohale, nagu alati, operatiivselt ja viis neli sündmuses osalenud meesterahvast korrarikkujat laevalt kiiresti minema."

Ühele reisijale, kes polnud eelpoolnimetatud intsidendis osaline, osutas laevameedik arstiabi. Vigastuse põhjustaja tuvastati turvameeste poolt hiljem ja saadeti laevast ära.

Küsimusele, kas Tallinki laeval oli piisavalt turvamehi, et reisijate turvalisust tagada, vastas Nelson, et kõigi laevade pardal on oma turvamehed. "Lisaks on meil leping turvateenust pakkuvate ettevõtetega vajadusel lisaturvameeste pardale toomiseks, kui selleks on vajadus rahvarohkematel väljumistel. Samuti oleme tihedas koostöös politseiga – reisid pole meil alati ühesugused, mõnikord on mitu väljakutset politseile, teinekord pole ühtegi," märkis ta.

"Üldiselt saab aga öelda, et laevameeskonna selgituste kohaselt möödus selle nädala reedene Silja Europa reis siiski ilma väga suurte vahejuhtumiteta ning valdav enamus reisijaid käitus rahumeelselt, pidas kinni tänastest ohutusnõuetest ja reeglitest ning nautis merereisi," lausus Nelson.