38-aastast William Robert Cable'it süüdistatakse vähemalt kaheksale inimesele pisargaasis kasutatava oleoresin capsicumiga segatud toidu andmises ja nende kannatuste filmimises, vahendab uudistekanal BBC.

Teadaolevalt toimetati mitu kodutut haiglasse ja ametivõimud usuvad, et ohvreid võib olla veelgi.

Juhul, kui Cable' mõistetakse kohtus süüdi, ähvardab teda kuni 19-aastane vanglakaristus.

Orange'i maakonna ringkonnaprokurör Todd Spitzer ütles, et mees pidas jahti haavatavatele inimestele - kodututele, keda rünnata.

"Inimeste ekspluateerimine ja mürgitamine oli osa haiglaslikust meelelahutusest ning nende piinade jäädvustamine selleks, et ründaja saaks seda seika ikka ja jälle uuesti nautida."

Orange'i maakonna ringkonnaprokuratuuri teatel lähenes süüdistatav maikuus Huntingtoni ranna lähedal kodututele ja pakkus neile toitu, mis oli segatud ainega, mis on "kaks korda tugevam" kui politsei poolt kasutatud pipragaas.

Oleoresin capsicum on pisargaasi peamine koostisaine ning selle otsene efekt on põletav toime silmades, köha ja hingeldamine ning kogu nahal tuntav intensiivne kipitus.

Teadaolevalt ütles mees osadele ohvritele, et nad võtavad osa "vürtsika toidu väljakutsest" ning andis neile õlut, julgustamaks neid osalema; teised aga jättis sellest teavitamata.

Toidu söömine tõi kaasa krambid, hingamisraskused ja oksendamise, teatas ringkonnaprokuratuur.

Cable, kellele määrati 500 000 dollari suurune kautsjon, võeti kinni eelmisel kuul ja ta seisab silmitsi kaheksa süüdistusega mürgitamises, ja veel ühe lisasüüdistusega, sest üks ohvritest oli eakas. Ühtlasi on talle esitatud süüdistus alaealise rünnakutesse kaasamises.

Orange'i maakonna ametnikud on pöördunud üldsuse poole palvega aidata tuvastada teisigi mehe ohvreid või tema võimalikke kaasosalisi.

Hispaanias saadeti aga 2019. aastal 15 kuuks trellide taha noormees, kes söötis Barcelonas kodutule mehele hambapastaga täidetud küpsist ning samuti jäädvustas toimunu.