Ülevaade sündmustest mõnedes linnades:

Miamis liikus õhtul umbes 400-pealine rahvahulk läbi ajalooliselt mustanahaliste linnaosa Overtowni ja loomepiirkonna Wynwoodi. Politsei kohalolek oli minimaalne, vahendab USA Today.

Erinevatest rassidest noored inimesed skandeerisid „Mustad elud loevad” ja „Öelge ta nime: George Floyd”. Korraldajate nõudmisel mindi laiali kell 20, tund enne liikumiskeelu algust linnas.

Detroidi politseiülem James Craig ütles ajakirjanikele, et ei taha meeleavalduste viiendal õhtul inimesi vahistada, aga samas ei saa ta ka lubada seda, mida on nähtud teistes kohtades ehk vägivalda.

Siiski eraldus Detroidi kesklinna politsei peakorteri juures kogunenud rahvahulgast väike grupp inimesi, kes eirasid linna liikumiskeeldu, ja politsei pidi sekkuma. Pärast korduvaid palveid sõiduteelt lahkuda piiras politsei meeleavaldajad sisse ja alustas vahistamistega. Kasutati ka pipragaasi.

Chicagos algasid mitmest linnaosast tuhandete noorte marsid. Vabatahtlikud pakkusid üle 30 kraadi tõusnud temperatuuri tõttu suupisteid ja vett. Politsei saatis meeleavaldajaid jalgratastel.

18. ringkonna politseijaoskonna juures rivistusid mõlemale poole tänavat kümned politseinikud ja tekkisid pinged. Meeleavaldajad hüüdsid neile „Keda te kaitsete? Keda te teenite?”.

Marssijad põlvitasid politseijaoskonna juures ning peeti kõnesid, lauldi ja räägiti oma kogemustest politseivägivallaga.

Chicagos algas liikumiskeeld kell 20. Esmaspäeval vahistas Chicago politsei 396 inimest, sealhulgas 146 rüüstamise eest.

Phoenixi raekoja juures kogunes üle tuhande inimese, kes alustasid sealt marssi läbi kesklinna kell 17.30 kohaliku aja järgi.

Samal ajal kogunes veel umbes tuhat inimest, kes marssisid Arizona kapitooliumi juurde, et pidada palveteenistust.

Kentucky osariigis Louisville’is koguneti kella 17 ajal Metro Halli juurde. Linnas koguneti ka mujal, sealhulgas Dino’s Food Marti juures, kus politsei lasi tulevahetuse käigus maha David McAtee. Kohale jäädi ka pärast liikumiskeelu algust kell 21.

Minneapolises marsiti mööda 38. tänavat kohta, kus George Floyd suri. Esireas marssisid mustanahalised vaimulikud. Üritust nimetati „vaikseks vaimulike marsiks”. Liiguti vaikides keset tänavat. Rongkäigu pikkus oli kaks kvartalit ja liiklus peatus.

Los Angelese kesklinnas kogunes sadu meeleavaldajaid, kes aeg-ajalt protestiks politseivägivalla vastu põlvitasid. Kutsuti tagasi astuma Los Angelese politseiülemat, kes süüdistas George Floydi surmas rüüstajaid.

Los Angelese raekoda kaitses umbes paar tosinat kiivrites politseinikku ja käputäis California rahvuskaartlasi. Meeleavaldajad barjääridest läbi murda ei üritanud.

Kella 13 ajal lahkuti raekoja juurest ja marsiti läbi kesklinna. Poolautomaatrelvadega rahvuskaartlased seisid juba varem rüüstatud äride ees.

Meeleavaldajad põlvitasid politseinike ees ja karjusid, et viimased nendega ühineksid, aga politseinikud ei teinud seda.

Indianapolise kesklinnas kogunesid meeleavaldajad viiendat õhtut järjest, et protestida George Floydi ja kohaliku mehe Dreasjon Reedi tapmise vastu politsei poolt.

Linnas kehtib kolmandat ööd liikumiskeeld, mis algas kell 21.

Enne kella 20.30 hakkas umbes 200 meeleavaldajat kesklinnas liikuma. Oli kuulda, kuidas meeleavaldajad vaidlesid omavahel, kas jääda või minna koju, kui liikumiskeeld kehtima hakkab.

Washingtonis jäi suur rahvahulk Valge Maja juurde skandeerima ja politseivägivalla vastu protestima ka pärast liikumiskeelu algust kell 19.

Mõned, kes nõudsid rahumeelset protestimist, mõistsid hukka mehe, kes tiris maha tänavasildi. Teda visati ka pudelitega.

Washingtoni loodeosas tagusid inimesed akendel kokku potte ja panne.

Milwukees vahistati pärast kokkupõrkeid politseiga vähemalt kaks meeleavaldajat, kes loopisid politseinikke kivide ja klaasitükkidega.

Pärast pisargaasi ja kummikuulide kasutamist politsei poolt läks rahvas kella 20-ks suuremalt jaolt laiali.

Massachusettsi osariigis Brocktonis viskasid meeleavaldajad politseinikke ilutulestikuvahenditega. Politsei vastas pisargaasi ja šokigranaatidega.