„Prokuratuuri süüdistuse järgi teadis 34-aastane mees, et oli raskes joobeseisundis, sõitis teadlikult ja tahtlikult oluliselt kiiremini lubatud piirkiirusest ning liikus tahtlikult vastassuunavööndisse kohas, kus möödasõit on keelatud. Prokuratuuri hinnang on, et ta pidi teadma, et ohutu möödumine ei sõltu temast, vaid juhusest, kuid ei hoolinud sellest. Selline käitumine ohustab kõige tõsisemal viisil kaasliiklejaid ja on seega üldohtlik,“ selgitas prokurör Rainer Amur oma otsust.

Kriminaalasi alustati paragrahvi järgi, mis käsitleb sõidukijuhi poolt liiklusnõuete rikkumist, kui see on toime pandud joobeseisundis ning kui sellega on põhjustatud kahe või enama inimese surm. Prokurör Rainer Amur leidis aga tõendeid kaaludes, et 11. jaanuari traagilise sündmuseni viinud otsuste jada väärib karistusseadustiku üht tõsisematest kuriteokoosseisudest.

Süüdistus on kohtusse saadetud üldmenetluses, kohtuliku arutelu aeg selgub eelistungil. Süüdistatav on praeguseni vahi all.

Karistusseadustiku mõrva käsitlevas paragrahvis on loetletud 9 erisust, mille puhul loetakse tapmist mõrvaks, sealhulgas kui inimene on tapetud üldohtlikul viisil, samuti siis, kui tapetud on mitu inimest. Süüdimõistmisel karistatakse mõrva eest kaheksa- kuni kahekümneaastase või eluaegse vangistusega.

Enne kohtuliku arutelu algust ei saa süüdistuse või kogutud tõendite kohta täpsemat infot anda.

Saaremaa traagiline avarii

Tänavu 11. jaanuaril põgenes Reinart oma Audiga Risti-Virtsu-Kuivastu-Kuressaare maanteel teda peatada üritanud politsei eest. Auto kiirus oli 138 kilomeetrit tunnis. Kihutamise käigus sõitis Audi otsa Volvole.

Maantee 128. kilomeetril Masa külas toimunud avariis hukkusid Volvot juhtinud 27-aastane naine, sõidukis viibinud 58-aastane naine ja üheksakuune laps. Lisaks Aus roolis olnud Reinartile toimetati raskes seisus haiglasse Volvos viibinud 37-aastane naine.

Kuressaare haiglas mõõdeti üle tunni pärast õnnetust Reinarti veres alkoholi sisalduseks 3,51 promilli. Kohtuekspertiisi ja kriminalistika keskuses tehtud ekspertiisi tulemuseks oli 1,82 promilli.

Reinart on ka varem purjuspäi autot juhtides õiguskaitseorganitele vahele jäänud.