Kokku 254 220 nakatumisjuhtumiga möödus Brasiilia 72 tunniga Suurbritanniast, Hispaaniast ja Itaaliast. Eespool on nüüd vaid USA (1,5 miljonit nakatunut) ja Venemaa (290 000), vahendab AFP.

Covid-19 surmajuhtumeid on Brasiilias registreeritud 16 792, mis on maailmas suuruselt kuues arv.

Ekspertide sõnul võib vähese testimise tõttu tegelik arv olla 15 või rohkem korda suurem.

210 miljoni elanikuga riiki lõhestab samal ajal poliitiline võitlus viirusele reageerimise viisi üle.

Paremäärmuslik president Jair Bolsonaro on võrrelnud viirust „väikese gripiga”, mõistnud hukka „hüsteeria” selle ümber ning kutsunud minema tagasi tööle ja peatama majanduskrahhi.

Osariikide ja kohalikud võimud kutsuvad aga suuremas osas elanikke kodus püsima ja sotsiaalset distantsi hoidma. Seda toetab ka ülemkohus, mis andis neile selle üle otsustusõiguse.

Bolsonaro otsib praegu pärast kriisi algust kolmandat tervishoiuministrit. Esimese ministri vallandas Bolsonaro karantiinimeetmete nõudmise eest ja teine astus eelmisel nädalal ise tagasi vähem kui kuu pärast ametisse astumist väidetavalt seetõttu, et Bolsonaro nõuab vastuolulise ja tõestamata mõjuga malaariaravimi klorokviini kasutamist koroonaviiruse vastu.

Brasiilia mitmetes piirkondades töötavad haiglad oma võimete piiril ning surnuid on maetud massihaudadesse. Nakatumiste arv aga jätkab kasvu.