Kohtuprotsessi, kus üheks osaliseks ka Tartu endine abilinnapea Kajar Lember, planeeritud avaistung on takistatud, kuna üks kaitsja ei ole enda sõnul võimeline sellel ei virtuaalsel ega füüsilisel moel osalema.

Täna pärastlõunal nimelt esitas süüdistatavate Veiko Albergi, Ülle Lippuse ja OÜ Õkomuld kaitsja taotluse esmaspäevaks planeeritud kohtuistungi edasilükkamiseks ning esitas kohtule vastava tõendid, et tal ei tõepoolest võimalik osa võtta.

„Kuna kaitsja osalemine 18. maiks planeeritud kohtuistungist on takistatud, tuleb vastavalt kriminaalmenetluse seadustikule istung edasi lükata,“ põhjendas määruse tegemise vajalikkust asja menetlev kohtunik Raina Pärn.

Kohtul ei olnud võimalik kõrvalejäävat kaitsjat ega nende advokaadibüroost samas protsessis osalevat teist kaitsjat täna enam telefoni ega e-kirja teel kätte saada, et arutada asenduskaitsja leidmist.

„Kohus tegeleb selle küsimusega uuel nädalal edasi, et kohtuistungid ning kriminaalasja arutamine saaks toimuda plaanipäraselt,“ lisas kohtunik Pärn.

Järgmine kohtuistung antud kriminaalasjas on planeeritud reedeks, 22. maiks. Kohtumäärus ei ole määruskaebe korras vaidlustatav.

Et kohtuprotsess ei oleks mahtunud viiruse levikut takistavate piirangute tõttu kohtumajja, otsustati protsess kolida ümber V spaa konverentsikeskusesse, millest Eesti Päevaleht on kirjutanud.

Täna ütles V spaa esindaja Delfile, et ruumi ümberkorraldustega on juba alustatud.