„Föderaalne tervishoiuvaldkonna järelevalveteenistus kontrollib S.I. Spassokukotsi nimelises linna kliinilises haiglas Moskvas ja Püha Georgi haiglas Peterburis patsientidele meditsiiniabi andmiseks kasutatud hingamisaparaatide kvaliteeti ja ohutust. Kontrolli- ja järelevalvetoimingute läbiviimise põhjus on tulekahjude puhkemine nendes meditsiiniasutustes vastavalt 9. ja 12. mail,” öeldakse teates, vahendab TASS.

Aktsiaselts Kontsern Radioelektronnõje Tehnologii, mis kuulub Venemaa riiklikku korporatsiooni Rostehh, teatas, et tarnis Peterburi Uurali Aparaaditehase aparaadid, aga ei tea, millised aparaadid haiglas, kus oli tulekahju, täpselt olid.

„Me kinnitame, et tarnisime lepingu raames Peterburi Uurali Aparaaditehase toodetud aparaadid. Ametlikke andmeid selle kohta, millised aparaadid olid paigaldatud põlengutsooni, meil ei ole. Toimub juurdlus,” teatas kontsern.

Varem teatati õiguskaitseorganitest TASS-ile, et uuritakse mitut versiooni selle kohta, miks hingamisaparaat Peterburi haiglas süttis. Võimalikud on lühis, rike, ülekoormus ja ebaõige kasutamine.

Õiguskaitseorganite allikad ütlesid TASS-ile, et nii Peterburi kui ka Moskva haiglas tulekahju põhjustanud hingamisaparaadid olid toodetud samas, Uurali Aparaaditehases.

Peterburi Püha Georgi haigla peaarst Valeri Striželetski ütles kuberner Aleksandr Beglovile, et hingamisaparaat süttis arsti silme all.

Peterburi haigla intensiivraviosakonna juhataja Vladimir Sulima teatas, et hingamisaparaate nimega Aventa-M, millist tüüpi oli ka süttinud aparaat, ei kasutata enam vähemalt juurdluse lõpuni.

Sulima sõnul saadi süttinud aparaat 1. mail ja mingeid etteheiteid sellele seni ei olnud.