Teiste seas läks kaheks nädalaks eneseisolatsiooni ka president Donald Trumpi nõustava ja temaga otseselt kokku puutuva rakkerühma tuntum nägu, riikliku allegria- ja nakkushaiguste instituudi direktor dr Anthony Fauci, kirjutab ajaleht The New York Times.

Ka Haiguste tõrje ja ennetamise keskuse (CDC) direktor dr Robert Redfieldi ning toidu- ja ravimiameti volinik dr Stephen Hahni kinnitasid laupäeval ettevaatusabinõuna karantiini jäämisest.

Dr Fauci ütles laupäeval CNN-ile, et tema koroonaproov tuli tagasi negatiivsena, ent ta otsustas sellegipoolest eneseisolatsiooni kasuks pärast “madala riskiga” kontakti koroonaviirusesse nakatunuga. Ta jätkab töötamist distantsilt, kuid kinnitas siiski vajadusel valmisolekut Valgesse Majja naasta, öeldes, et tagab sellisel juhul vajalike ettevaatusabinõude rakendamise. Dr Faucit testitakse ka edaspidi regulaarselt, kinnitas allegria- ja nakkushaiguste instituut.

Ka dr Hahn andis pärast nakatunuga kokkupuutumist koroonaproovi suhtes negatiivse proovi, kuid arvestades haiguse peiteperioodi, siis jääb ta igaks juhuks kaheks nädalaks kodukontorisse. Ohtu Valge Maja töötajaid nakatada hinnatakse madalaks ka dr Redfieldi puhul, kes samuti eneseisolatsiooni jääb, teatas CDC laupäeval.

Kõik kolm pidanuks teisipäeval Senatis olukorra kohta tunnistusi andma. Hoolimata eneseisolatsioonist püütakse leida alternatiivne lahendus ja senaator Lamar Alexander ütles, et neil lubatakse tunnistada videokõne vahendusel.

Juba reedel ilmnes märke, et koroonaviirus võib levida Trumpi administratsiooni kõrgemates ridades, kui COVID-19 diagnoositi president Trumpi kõnekirjutaja ja nõuniku Stephen Milleri abikaasal Katie Milleril, kes on ühtlasi asepresident Mike Pence'i pressiesindaja.

Reedel teatas Trump ühtlasi oma isikliku abi koroonaviirusesse nakatumisest, süvendades muret, et viirus on jõudnud ka valitsuse kõige kitsamasse ladvikusse.