Venezuela president Nicolás Maduro süüdistab tihti oma vastaseid enese kukutamise katsetes USA toetusel, vahendab BBC News.

Venezuela opositsioon tõrjus väited, öeldes, et sissetung oli lavastatud.

Colombia nimetas Venezuela valitsuse väiteid alusetuteks. Venezuela katkestas diplomaatilised suhted Colombiaga eelmisel aastal.

Reverol ütles valitsuse avalduses, et rühm maabus Macuto linna, mis asub pealinnast Caracasest umbes 34 kilomeetrit põhjas.

„Nad püüdsid viia läbi sissetungi merelt, terroristlike palgasõdurite rühm Colombiast, et panna riigis toime terroriakte, mõrvata revolutsioonilise valituse juhid,” ütles Reverol.

Valitseva Sotsialistliku Partei juht Diosdado Cabello ütles, et kaheksa inimest tapeti ja kaks vahistati, ning kaitseminister Vladimir Padrino teatas, et kiirkaater uppus ja mereväe alused otsivad rannikult ellujäänuid.

50 riigi poolt Venezuela seadusliku juhina tunnustatud opositsiooniliider Juan Guaidó süüdistas Maduro administratsiooni püüdes juhtida rahva tähelepanu kõrvale hiljutistelt vägivallapuhangutelt, sealhulgas reedeselt hukkunutega vanglamässult ja laupäevaõhtuselt jõukude omavaheliselt võitluselt Caracases.