Õhusõiduki juhtimissüsteem lülitus mehhaanilise rikke tõttu laupäeval välja ajal, kui see oli 200 meetri kõrgusel. Viimati nähti mehitamata drooni Riiast mõnekümne kilomeetri kaugusel Bauska ja Ādaži lähistel.

Vincevsi sõnul informeeris Läti tsiviillennundusamet naaberriikide vastavaid ametkondi, hoiatades, et kontrollimatu lennumasin võib nende piiri ületada. Varem ei ole Lätis ühtki sellist intsidenti esinenud, tunnistas pressiesindaja.

Täna suleti drooni kadumise tõttu ohu vältimiseks ka Riia lennujaam.

Kuigi tavakasutuses olevate droonidega tuleb tsiviillennundusametil aeg-ajalt ikka tegeleda, ei ole varem keegi kaotanud kontrolli sedavõrd suure mehitamata õhusõiduki üle, selgitas Vincevs.

Läti Delfi andmetel droonitootjale UAVFactory kuuluv õhusõiduk kaalub 26 kilogrammi, suudab lennata kuni 70 kilomeetrit tunnis ja püsida laadimata õhus umbes 90 tundi. Ettevõtte teatel kaotati drooni üle kontroll testlennu ajal ning hädaabisüsteem, mis pidanuks selle maa peale tagasi tooma, ei hakanud tööle.

Inimestel, kes drooni näevad, palutakse võtta ühendust Läti tsiviillennundusametiga telefoninumbril +371 29 337 238 või +371 65 703 988.

.