Ööpäevaga diagnoositi COVID-19 veidi vähem kui tuhandel inimesel, millega nakatunute koguarv kasvas 216 582-lt 217 466-ni, teatas ministeerium.

Hispaania pealinn Madrid ja autonoomne Kataloonia on endiselt kaks enim kannatada saanud piirkonda, kus on COVID-19 tõttu elu jätnud vastavalt 8332 ja 5185 inimest.

Üha langev suremus on julgustav märk Hispaaniale, kes astus laupäeval suure sammu oma jäikade piirangute lõdvendamiseks, lubades täiskasvanutel esimest korda seitsme nädala jooksul õues sporti teha.

Alates esmaspäevast saavad hispaanlased söögikohtadest toitu kaasa osta ja eelregistreerimise korral kauplusi külastada. Hoolimata osade meetmete leevendamisest, tõdes peaminister Pedro Sánchez, et valitsus taotleb häireseisukorra pikendamist veel kahe nädala võrra, sest see annab veel kehtima jäävate piirangute jõustamiseks õigusliku aluse.

Sánchez hoiatas, et kui hispaanlased kavatsevad lähiajal omaalgatuslikult hügieeni- ja sotsiaalse distantseerimise nõuetest loobuda, seavad nad ohtu tuhanded kaaskodanikud.