"Haigla peaarsti kohusetäitja kukkus välja raviasutuse aknast. Asjaolud on selgitamisel, läbi viiakse uurimine," vahendab kohalike ametivõimude teadet uudisteagentuur RIA Novosti.

Tervishoiuministeerium teatas, et naine viibib intensiivravil, kuid ei täpsustanud juhtunu asjaolusid. Asutuse koduleheküljel on kirjas, et haigla peaarsti kohustusi täidab Jelena Nepomnjašaja. Arstid keeldusid pühapäeval tema tervisliku seisundi kohta täpsemaid kommentaare jagamast.

Telekanali TVK Krasnojarski teatel arutas haigla peaarst kohaliku tervishoiuminister Boris Nemikuga konverentskõnes kuni 80 patsiendi majutamist ühte haigla hoonesse. Teadaolevalt oli Nepomnjašaja selle vastu "isikukaitsevahendite terava puuduse ja personali üleüldise ettevalmistamatuse tõttu".

Tervishoiuministeerium ise eitab, et naine kukkus aknast alla ministriga vestlemise ajal, ja teatas hiljem, et asutuse töötajad on igati valmis koroonaviirusega patsiente vastu võtma. Ministeeriumi ametnike sõnul piisab ka kõigist olemasolevatest kaitsevahenditest ja ravimitest.

Krasnojarski asepeaminister Aleksei Podkorjtov ütles omalt poolt, et "juhtuda võis igasuguseid asju". "On kevad, üldine stressirohke aeg, võib-olla midagi perekonnas - seda on raske öelda, mis võis juhtuda," lausus Podkorjtov. "Indikaatorid olid tavalised, teatasid arstid, seal ei juhtunud midagi erakordset."

"Haigla valmisolek on väga kõrge, kõik on varustatud. Ta (peaarst) teatas vaid, et haiglas ei ole ühtegi [koroonaviirusega] patsienti. Alates 25. aprillist hakkasid nad saabuma, kuid neid on väga vähe - sinna haiglasse paigutatakse kõige kergemate sümptomitega patsiendid. Arstid teevad oma tööd ja päästavad inimeste elusid."