Enne vahistamist toimus Sarmaste elukohas ka läbiotsimine. Kui Sarmaste oli minema viidud, jäi politsei uurima maja ees olnud luksusautot, teatas Yle.

Keskkriminaalpolitsei kriminaalinspektor Tomi Taskila ütles pressiteates, et politsei konfiskeeris kokku 2,7 miljoni euro väärtuses varasid, mis külmutati Soome Varustuskindluskeskuse (HVK) kaitsevahendite tehinguga seoses aprilli algupoolel.

Lisaks külmutatud varadele konfiskeeris politsei kuriteos kahtlustatava kaks luksusautot.

„Tänu keskkriminaalpolitsei rahapesu uurimiskeskuse juba eelmisel nädalal tehtud külmutamistoimingutele saime kiiresti konfiskeerida põhilise osa kuritegelikuks tuluks kahtlustatavatest varadest,” teatas Taskila.

Eeluurimisel uuritakse HVK ja kauba tarnijate vaheliste lepingute sisu ja seda, kas tarne vastas nende lepingute sisule.

„Kuritegude nimetused eeluurimisel on praegusel hetkel muu hulgas raske kelmus ja raske rahapesu. Juurdlus jätkub järgmisena näiteks ülekuulamiste ja muude tõendite kogumisega,” teatas Taskila.

Eelmisel nädalal teatati, et keskkriminaalpolitsei külmutas Sarmaste varasid üle kahe miljoni euro väärtuses ja nüüd lisati veel pool miljonit.

„Minu raha on nüüd kokku külmutatud 2,7 miljonit eurot. Küsimus on rahas, mis tuli minu kontole äritegevusest,” ütles Sarmaste täna varem Ylele.

Soome kõmuväljaanne Seiska on varem teatanud, et Sarmaste ostis kohe pärast kaitsemaskitehingut kaks luksusautot – Bentley ja Porsche.

Soome Varustuskindluskeskus maksis Sarmastele isiklike kaitsevahendite eest viis miljonit eurot. Kontrollimisel selgus, et Sarmaste muretsetud kaitsemaskid ei sobi haiglas kasutamiseks.