Brasiilias on koroonaviiruse juhtumeid rohkem kui kusagil mujal Ladina-Ameerikas. Eilse seisuga oli kinnitatud juhtumeid 38 654 ja surnuid 2462, vahendab Reuters.

Ilma kaitsemaskita Bolsonaro esines mõnesajapealisele rahvahulgale pealinnas Brasílias. Oma lühikeses sõnavõtus, mida katkestas köhimine, puudutas president oma tavalisi jutupunkte.

Bolsonaro nimetas kogunenuid patriootideks ja ütles, et nad aitavad kaitsta isikuvabadusi, mis on osariikide tasemel kehtestatud piirangute tõttu ohus.

„Igaüks Brasiilias peab mõistma, et ta allub rahva tahtele,” ütles Bolsonaro.

Brasília meeleavaldajad skandeerisid hüüdlauseid Brasiilia ülemkohtu vastu, mis on osariikide liikumiskeelud kehtima jätnud, ja kongressi vastu, mille opositsioonilised liikmed on karantiini samuti toetanud.

Mõned meeleavaldajad kutsusid lisaks taastama autoritaarseid meetmeid, mis olid kasutusel Brasiilia viimase sõjaväelise režiimi ajal.

Brasiilia rikkaimas ja suurima elanikkonnaga osariigis São Paulos on Bolsonaro toetajad nõudnud kuberner João Doria tagasiastumist, sest viimane on inimeste kodus püsimise vankumatu toetaja.