Täpsemalt on tegemist väikseima ööpäevase tõusuga alates 22. märtsist ning seda on oluliselt vähem kui kriisi ohvriterohkeimal päeval - 2. aprillil, mil teatati 950 surmajuhtumist -, mis näitab viiruse leviku aeglustumist pärast seda, kui Hispaania kehtestas märtsi keskel üleriigiliselt range karantiini, vahendab uudisteagentuur Reuters.

410 ohvri lisandumisega kasvas surmajuhtumite koguarv pühapäeval 20 453-ni. Covid-19 nakkusjuhtumite üldarv kasvas Hispaanias ööpäevaga 191 726-lt 195 944-ni, lisas tervishoiuministeerium.

Hispaania peaminister Pedro Sanchez ütles laupäeval, et palub parlamendil üleriigilise eriolukorra pikendamist 15 päeva võrra 9. maini, ent ütles, et piirangud oleksid paindlikumad kui seni, võimaldades näiteks väiksematel lastel kodust lühikeseks ajaks päevas lahkuda.

"Oleme ületanud kõige ekstreemsemad hetked," ütles Sanchez pressibriifingul, hoidatades siiski, et "need saavutused on endiselt ebapiisavad ja ennekõike haprad, mis tähendab, et me ei saa neid kiirustavate lahendustega ohtu seada".