Valitsus soovitas, et laevafirmad lõpetaksid oma Rootsist, Eestist ja Saksamaalt Soome sõitvatele laevadele reisijapiletite müümise alates laupäevast, vahendab Yle Uutiset.

Soome valitsus teavitas täna hommikul uutest piirangutest riigipiiridel. Tihedamalt suletakse eriti Rootsi ja Norra piir, kus edaspidi on lubatud vaid piiri ületamine vältimatuks tööl käimiseks.

„Riiki sisenejate karantiininõudeid karmistatakse. Kõigile piiriületajatele antakse juhised karantiinile vastavates tingimustes püsimiseks 14 päeva vältel. Erandiks on esmaabi- ja päästetöötajate piiriületused ning kaubaautode juhid. Nemad ei pea olema karantiinile omastes tingimustes,“ ütles Soome siseminister Maria Ohisalo.

Soome pöördus piirialade tööandjate poole, et nad mõtleksid välja viise piiri ületamiste vähendamiseks. Üks võimalus võiks olla majutuse korraldamine töökoha lähedale.

Soome valitsus pöördus ka Rootsi riigi poole, et viimane annaks oma tervishoiutöötajatele juhised enese senisest paremaks kaitsmiseks ja testiks neid rohkem kui praegu.