Kui rikkumise tagajärjel sureb kaks või rohkem inimest, näeb seadus ette kuni seitsmeaastase vangistuse, vahendab Interfax.

Kui rikkumine viib ettevaatamatuse tõttu inimese surmani või tekitab massilise haigestumise ohu, on ette nähtud trahv 1-2 miljonit rubla (11 600-23 200 eurot) või vabadusekaotus viieks aastaks.

Lihtsalt reeglite rikkumise eest on ette nähtud trahv 500 000-700 000 rubla (5800-8100 eurot) või teatud ametis tegutsemise või teatud töö tegemise loa äravõtmine kolmeks aastaks või kaheaastane vabadusekaotus.

Seaduse autorid on riigiduuma spiiker Vjatšeslav Volodin ning riigikorralduse ja seadusandluse komitee esimees Pavel Krašeninnikov.

Seaduseelnõu esitati 25. märtsil. Enne teist lugemist lisati sellesse kriminaalvastutus teadlikult vale informatsiooni levitamise eest. See punkt näeb ette kuni viieaastase vanglakaristuse.

Lisaks sellele võttis riigiduuma kolmandal lugemisel vastu ka parandused administratiivõigusrikkumiste koodeksisse, mis karmistavad karistusi rikkumiste eest sanitaarepidemioloogia valdkonnas.

Riigiduuma võttis vastu veel ka seaduse, mis annab valitsusele õiguse kehtestada kõrgendatud valmisoleku režiim või eriolukord kogu Venemaa territooriumil või selle osades ning kehtestada kohustuslikud käitumisreeglid eriolukorra ajaks.

Kinnitatud koroonaviirusega nakatumise juhtumite arv Venemaal kasvas viimase ööpäevaga 500 võrra ja ületas 2000 piiri, teatas samal ajal operatiivstaap.

Täpsemalt on nakatumisjuhtumeid nüüdseks 2337 ja need on jaotunud 73 regiooni vahel.

Moskvas lisandus 387 uut nakatunut ja Peterburis 48. Moskvas on kokku haigestunud 1613 inimest.

Ööpäevaga registreeriti kaheksa surmajuhtumit: viis Moskvas ning üks Peterburis, Vladimiri oblastis ja Penza oblastis.