Pühapäeval tuli tal tunnistada, et viiruse levik pole aeglustunud, vähemalt veel mitte. Trump ütles, et arvestuste kohaselt saabub surmajuhtumite tippaeg tõenäoliselt kahe nädala pärast. Kõige hullem on veel ees, vahendas tema sõnu The Guardian.

Ühtlasi pikendas Donald Trump Ameerikas kehtivaid piiranguid, andes järele rahvatervise ekspertidele ja teadlastele. Veel mõni päev tagasi lootis ta kahe nädala jooksul hakata juba piiranguid leevendama, et riigi majandust aprillis keskel saabuvaiks lihavõttepühadeks rohkem avada. Ravi on probleemist halvem, kaebas Trump hiljuti.

Eile teatas Trump, et föderaalvalitsuse initsiatiivil algatatud 15päevast sotsiaalse distantseerumise perioodi - mis pidi lõppema täna - pikendatakse 30. aprillini. USA president väljendas lootust, et normaalsus naaseb 1. juuniks. "Ma tahan meie elu tagasi," ütles ta.

Viimase nädala jooksul on Trumpi nõunike seas arutatud ka võimalikke alternatiive, sealhulgas lubades mõnel osariigil kiiremini n-ö normaalsusesse naasta.

USAs soovitatakse eakatel ning kõigil terviseprobleemidega inimestel kodus püsida. Samuti kutsutakse inimesi üles võimalusel kodus töötama ning vältima restorane, baare ja vähemolulisi poeskäike.